De 5 grootste meren in Italië

March 17

De 5 grootste meren in Italië

Meer dan 1.500 meren dragen bij aan de natuurlijke schoonheid van Italië. De bekendste zijn de drie grootste die deel van het gebied van meren in Noord-Italië uitmaken: het Gardameer, Lago Maggiore en het Comomeer. Gevormd tijdens de laatste ijstijd door gletsjers in de Alpen terugtrekkende--die dienen als achtergrond--deze zeer diepe meren bieden schilderachtige instellingen en een gematigd klimaat. Niet zo bekend, het Trasimeense meer en meer Bolsena bieden ook attracties waardoor ze populair bij vakantie asielzoekers.

Het Gardameer

Het Gardameer is het grootste van de Italiaanse meren. Met een rand die doet denken aan een heks met een hoge hoed, het meer strekt zich uit dertig mijl vanuit zijn basis--over halverwege tussen de steden Verona en Brescia--tot een punt op Riva del Garda in het noorden. Met een gemiddelde diepte van bijna 450 voeten zijn de directe omgeving warmer dan andere meer regio's in het land. Dit klimaat fungeert als katalysator voor succesvolle wijngaarden, olijf- en citroenbomen. Het meer is lang populair bij toeristen, vooral Duitsers en Oostenrijkers, en biedt een aantal activiteiten voor zomer bezoekers, waaronder zeilen, Windsurfen, sightseeing en Gardaland, een van de meest populaire pretparken in Europa.

Lago Maggiore

Het tweede grootste meer van Italië, Lago Maggiore zit tussen de uitlopers van de Alpen, ten noordwesten van Milaan tussen de regio's van Piemonte en Lombardije en in Zwitserland uit te breiden naar het noorden. De drie Borromeïsche eilanden van Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori zijn toegankelijk door veerdienst vanaf het meer. Het Grand Hotel des Illes Borromées kijkt uit op de eilanden in de populaire badplaats stad van Stresa. Dit juweeltje van de belle époque werd in 1861 gebouwd en is de instelling voor het laatste hoofdstuk van Ernest Hemingway's "A Farewell to Arms." Het hotel en Stresa liggen op minder dan een uur vanaf het internationale vliegveld van Milaan, Malpensa.

Het Comomeer

De Draagarm-vormige het Comomeer, de derde grootste in Italië, is verankerd door de stad Como aan de zuidwestelijke oever. Iets meer dan 20 mijl van Milaan, al de gebeiteld hellingen en levendige wateren lang een populaire locatie voor de Milanese, evenals de huwelijksreis van over de hele wereld. Lang en smalle--slechts 2.7 mijl op haar breedst--het meer en de kustlijn bieden talrijke omleidingen, waaronder windsurfen, golfting, celebrity-spotting en misschien ontspanning in een van de grote villa's met uitzicht op het water.

Het Trasimeense meer

In Midden-Italië in de regio Umbrië, zeer dicht bij de grens van Toscane, ligt Lake Trasimeno de grootste van de niet-bergmeren en de vierde grootste in het land, omvat een oppervlakte van bijna 50 vierkante mijl. Het meer heeft een gemiddelde diepte van iets meer dan 20 voet en is bezaaid met enkele kleine eilanden. Het Trasimeense meer is vooral bekend als de plaats van een beroemde overwinning van Hannibal op Rome in 217 v.Chr., waarbij 15.000 Romeinen werden gedood. Vandaag, is het meer populair bij vakantiegangers voor de watersport, wandelen, nabijheid van wijngaarden en de nabijgelegen steden Perugia, Cortona en Montepulciano.

Lake Bolsena

Gevormd door de krater van een uitgedoofde vulkaan, is Lake Bolsena de vijfde grootste van de meren in Italië. Het is iets kleiner dan het Trasimeense meer, dat ongeveer 50 mijl naar het noorden is, maar veel dieper, bijna 500 voeten op zijn diepste. Ten noordwesten van Rome, in de buurt van de zuidelijke grens van Toscane, Lake Bolsena wellicht minder bezochte dan de andere meren, maar het biedt vele opties voor bezoekers, waaronder zeilen, varen, vissen, wandelen en fietsen, naast een prachtige omgeving tussen de glooiende heuvels.


gerelateerde artikelen