Vitamine tekorten veroorzaken kneuzingen

May 4

Kneuzingen is een veel voorkomende aandoening die iedereen treft, hoewel het zelden medische aandacht vereist. Hoewel natuurlijk onhandig mensen meer ongelukken hebben en meer kneuzingen verwerven, is vaak er een onderliggend probleem dat blauwe plekken veroorzaakt, zoals het fragiele haarvaten, dunne huid, gebrek aan collageen en stolling problemen. Veel van deze onderliggende voorwaarden worden geassocieerd met vitamine tekorten.

Kneuzingen

Kneuzingen worden meestal veroorzaakt door stomp trauma die breuken van de kleine haarvaten onder de huid en kan kleine hoeveelheden bloed te sijpelen, verlaten het gebied donkerder. De veranderende kleur van een bloeduitstorting na verloop van tijd is gerelateerd aan de break-down van bloed. Verse kneuzingen zijn meestal donker paars van kleur, terwijl een week-oude blauwe plek vaak gelig is. Volgens "geavanceerde voeding: macronutriënten, micronutriënten en metabolisme," onderzoek heeft aangetoond dat de hoofdoorzaak van frequente blauwe plekken een tekort aan een of meer nutriënten is. Ouderen, vanwege hun relatief slechte voeding, dunne huid, zwakke bloedvaten en bloed Verdunnende medicijnen, zijn bijzonder gevoelig voor beschadiging.

Vitamine C deficiëntie

Vitamine C of ascorbinezuur, is een algemeen vereiste voedingsstoffen in het lichaam voor de collageenproductie, het immuunsysteem stimuleren en de anti-oxidant activiteit. Collageen is nodig voor bindweefsel onderhoud en reparatie, vooral voor de wanden van bloedvaten. Vitamine C is ook een krachtige antioxidant die schadelijke vrije radicalen, die worden verondersteld elimineert te zijn verantwoordelijk voor veroudering en degeneratie van weefsel, met inbegrip van de bloedvaten. Milde vitamine C deficiëntie leidt tot frequente kneuzingen, gewrichtspijn, verminderde immuniteit en verhoogd risico van cardiovasculaire ziekten, volgens de "Menselijke biochemie en ziekte." Ernstige tekortkoming, scheurbuik, genoemd ook bloeden tandvlees, verslechtering van het bloedvat, haren, vingernagel en tand verlies, en uiteindelijk, hartfalen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine C voor volwassenen varieert van 75 tot 125 mg, afhankelijk van geslacht, zwangerschap en borstvoeding en het roken van sigaretten.

Vitamine K-deficiëntie

Vitamine K is nodig als een cofactor voor een enzym dat essentieel is voor de stolling cascade optreden. Bloedstolling is een proces van het stopzetten van de bloedstroom door de vorming van stolsels, die is van cruciaal belang voor het helen van verwondingen. Vitamine K-deficiëntie leidt tot oncontroleerbaar te bloeden en grote blauwe plekken als haarvaten zwak of beschadigde. Volgens de 'Vitaminen: fundamentele aspecten in voeding en gezondheid,' vitamine K-deficiëntie komt vaker voor bij kinderen, maar doet zich voor bij volwassenen die nemen anticoagulatie drugs, mega-dosis vitamine E supplementen, drinken van grote hoeveelheden alcohol, en degenen die hebben leverziekten en vet absorptie problemen. Naast het buitensporige kneuzingen leidt deficiëntie ook tot verhoogde bloedstolling tijd, neusbloedingen, bloeden tandvlees, bloed in urine en ontlasting en zware menstruatie. De ADH voor vitamine K voor volwassenen varieert van 90 tot 120 mg, afhankelijk van het geslacht.

Vitamine B-9 en B-12 tekortkomingen

Hoewel niet zo gemeenschappelijk zoals vitamine C en K tekortkomingen, leidt gebrek aan B-9, of foliumzuur en B-12 ook tot het ongepast kneuzingen. Volgens "Voeding Management en herstelmaatregelen dineren voor oudere volwassenen," B-9 en B-12 gebreken leiden tot verhoogde niveaus van homocysteïne in het bloed, die schadelijk is voor de wanden van bloedvaten en DNA-herstel schaadt. Beschadigde bloedvaten verhogen de risico's van bloed lekkage. De ADH voor B-9 varieert van 150 microgram voor zuigelingen, tot 600 microgram voor zwangere vrouwen. De ADH voor B-12 varieert van 0.4 microgram voor zuigelingen, tot 2,8 microgram voor zogende vrouwen.


gerelateerde artikelen