Hoe de behandeling van ijzer-deficiëntie bloedarmoede

December 30

Hoe de behandeling van ijzer-deficiëntie bloedarmoede

Ijzer-deficiëntie bloedarmoede is een aandoening waar een gebrek aan ijzer in het lichaam vermindert het vermogen van het bloed om zuurstof transporteren. De bloedarmoede vloeit voort in zwakte, vermoeidheid, kortademigheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid en verminderde temperatuur van de extremiteiten. Ijzer-deficiëntie bloedarmoede kan worden behandeld met behulp van ijzer supplementations onder toezicht van een arts.

Behandeling van ijzer-deficiëntie bloedarmoede

Stap 1

Raadpleeg uw arts. Uw arts kan correct bepalen of bloedarm symptomen als gevolg van een ijzertekort of een andere aandoening. Ijzer-deficiëntie bloedarmoede kan worden veroorzaakt door een ernstiger onderliggende aandoening zoals een intestinale wanorde die interfereren met de absorptie van ijzer dieet.

Stap 2

Tweemaal daags te vullen met 50 tot 60 mg elementair ijzer. Volg de aanbevelingen van uw arts indien verschillend. Ijzer is beschikbaar in verschillende zouten met verschillende metingen. Elementair ijzer verwijst naar de hoeveelheid daadwerkelijke ijzer beschikbaar zodra het zout lost op in je darmen.

Stap 3

Koppel uw ijzer supplement met een bron van vitamine C zoals sinaasappelsap. Vitamine C kan het verbeteren van de absorptie van ijzer. Vermijd het nemen van uw ijzer supplement binnen een paar uur van het nemen van een supplement antacidum of glasvezel als dit de hoeveelheid ijzer geabsorbeerd verminderen kan.

Stap 4

Ijzer-rijke voedingsmiddelen toevoegen aan uw dieet voor lange termijn beheer. Beslag ijzer-rijk voedsel alleen zijn niet voldoende om te herstellen van ijzer-deficiëntie bloedarmoede; supplementen zal nog steeds nodig zijn. Het toevoegen van meer voeding ijzer verbetert uw kansen van gezond blijven. Uitstekende bronnen van ijzer zijn mosselen, oesters, spieren, lever, bonen, linzen, pompoenpitten en melasse.

Stap 5

Bepalen of u een hoog risico van ontwikkelingslanden ijzer-deficiëntie anemie in de toekomst. Vrouwen zijn in het algemeen op een hoger risico. Zwangere vrouwen of vrouwen met zware menstruatie zijn ook een hoger risico. Iedereen met een bloedende stoornis kan ijzer snel als gevolg van frequente bloedverlies verliezen. Baby's, kinderen en vegetariërs wellicht ook een dieet dat aan ijzer lager is.

Stap 6

Vermijd, indien mogelijk, voedsel en medicatie die tot het verlies van ijzer bijdragen kan. Chronisch gebruik van antacida kan ijzer absorptie verminderen, zoals het proces maagzuur vereist en antacida de productie van dat zuur beperken. Calcium, chemische stoffen in thee en sommige eiwitten in sojabonen kunnen remmen de opname van ijzer uit niet-vlees bronnen.


gerelateerde artikelen