Gember en IBS

January 9

Gember en IBS

Prikkelbare darmsyndroom, of IBS, is verantwoordelijk voor 20 tot 50 procent van alle bezoeken aan gastroenterologen in de Verenigde Staten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Terwijl er geen bekende behandeling voor IBS is, kunnen de symptomen worden beheerd door stressvermindering, wijziging van het dieet en medicijnen. Als u van plan over het gebruik van gember als onderdeel van een behandelplan, uw arts raadplegen eerst, vooral als u al medicatie nemen.

IBS feiten

De oorzaak van IBS is onduidelijk, volgens PubMed gezondheid, maar het begint soms na een infectie in de darmen. De typische symptomen van IBS zijn pijn, opgeblazen gevoel, gas en diarree of constipatie. Andere symptomen zijn slijm in je ontlasting en pijn verademing na een stoelgang. Mogelijk hebt u ook de sensatie van het onvolledige leegmaken na een stoelgang. IBS-symptomen treden op wanneer de spieren in uw dikke darm sneller of langzamer dan normaal contract. IBS begint meestal in de tiener jaren of vroege volwassenheid, maar het kan op elke leeftijd beginnen. Tweemaal zoveel vrouwen dan mannen last van IBS, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Ginger Root

Verse gemberwortel, hierna aangeduid als sheng jiang in de traditionele Chinese geneeskunde, is gebruikt voor meer dan 2.000 jaar als een geneesmiddel in Chinese, Indiase en Arabische tradities. Het wordt vaak gebruikt in kruidenformules die spijsverteringsstoornissen, hoesten, braken en misselijkheid behandelen. Het dient ook als een antibacteriƫle voor andere kruiden. Modern onderzoek gebleken dat gember kan gunstig zijn voor mensen die lijden aan reisziekte, misselijkheid en sommige vormen van ontsteking, hoewel studies hebben aangetoond gemengde resultaten voor misselijkheid en ontsteking.

Gember en IBS

Onderzoek op basis van de effecten van gember op IBS is praktisch onbestaande, maar de Universiteit van Maryland Medical Center meldt dat een studie waarin deelnemers nam een Chinese kruiden formule die gember opgenomen vond een vermindering in de deelnemers IBS-symptomen. Volgens David Rakel, auteur van "Integrative Medicine," bevat gember serotonine-antagonisten die zowel maag mobiliteit verbeteren en een krampstillend effect op de darmen, die wijzen op gember kan bieden verlichting van IBS hebben kunnen door de darmen ontspannen tijdens een aanval.

Juiste behandeling

Gember is veilig voor de meeste mensen, volgens Medline Plus, maar in hoge doses kan veroorzaken symptomen lijken op die van IBS, zoals misselijkheid, diarree en krampen. Nemen van gember in pillen of met voedsel kan helpen verminderen van de bijwerkingen. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt nemen niet meer dan 4 gram per dag gember. Als u van plan bent op het nemen van gember als medicijn voor IBS, raadpleeg dan uw arts eerst om de juiste dosering en bespreken van potentiƫle risico's.


gerelateerde artikelen