Levothyroxine & Calcium

February 24

Levothyroxine is een synthetisch hormoon gebruikt voor de behandeling van mensen met hypothyreoïdie, een aandoening gekenmerkt door abnormaal lage hormoonproductie in de schildklier. Calcium is een mineraal dat soms gebruikt in aanvullende formulier calcium tekort of bepaalde specifieke kwalen te behandelen. Wanneer genomen op hetzelfde moment, kan calcium interfereren met de effecten van levothyroxine en verminderen van dit medicijn behandeling waarde. Neemt u levothyroxine, raadpleeg dan uw arts voordat u een type van calciumsupplement gebruikt.

De basisprincipes

Uw schildklier produceert twee hormonen--thyroxine en trijodothyronine--die reguleren uw lichaam energiegebruik en metabolisme helpen, door het stimuleren van interne eiwitproductie en verhooging zuurstof gebruik binnen uw cellen. Bepaalde schildklier cellen produceren ook een ander hormoon, genaamd calcitonine, die in combinatie met een hormoon van de bijschildklier klier werkt te controleren uw lichaam niveaus van calcium. Als uw schildklier niet genoeg hormonen produceren, kunt u ontwikkelen symptomen zoals gewichtstoename, gebrek aan energie, verhoogde gevoeligheid van de koude, vertraagd toespraak, onvoldoende groei, haaruitval en verdikte, droge huid.

Verminderde Levothyroxine beschikbaarheid

Sommige mensen nemen van calcium of een calcium-bevattende product terwijl het nemen van levothyroxine ervaring een daling in levothyroxine beschikbaarheid zo hoog als 33 procent, volgens Drugs.com. Terwijl geen mens precies waarom dit gebeurt weet, blijkt het dat levothyroxine moleculen kunnen aan calcium moleculen vastklampen en vormen een ongemengde stof die gemakkelijk kan niet worden opgenomen in uw spijsverteringskanaal. Naast de verminderde levothyroxine beschikbaarheid, wie calcium en levothyroxine tegelijkertijd neemt lagere niveaus van thyroxine en een hormoon van de hypofyse genaamd schildklier - stimulerend hormoon, of TSH, die "vertelt" uw schildklier kunnen ontwikkelen wanneer meer hormonen produceren.

Aanpassen van uw inname schema

Vermindering van de beschikbaarheid van levothyroxine verschijnen optreden wanneer u deze medicatie en calcium binnen een tijdspanne van vier uur, de auteurs van een studie gepubliceerd in 2008 in "Canadian Family Physician" verslag. Om te voorkomen dat eventuele problemen, zal uw arts waarschijnlijk adviseren u om te voorkomen dat calcium-bevattende producten op te nemen in de vier uur vóór of na uw geplande inname van levothyroxine. Hebt u een stoornis malabsorptie of enig ander type van gastro-intestinale wanorde, kan uw risico's voor de ontwikkeling van hypothyreoïdie potentieel verhogen door de interactie veroorzaakt door nauwe of gelijktijdig gebruik van levothyroxine en calcium.

Overwegingen

Sommige mensen die een behandeling voor schildklierkanker of een stoornis genoemd nodulair schildklier ziekte, neem levothyroxine te onderdrukken de productie van schildklier - stimulerend hormoon. In sommige gevallen mensen die ontvangen van dit type van behandeling toegenomen risico's voor het ontstaan van de broze botten ziekte osteoporose, de auteurs van de studie in "Canadian Family Physician" opmerking. In deze omstandigheden, kan calcium suppletie gebruikt om het risico van osteoporose ook leiden tot verminderde levothyroxine beschikbaarheid. Raadpleeg uw arts voor meer informatie over calcium van effecten op levothyroxine.


gerelateerde artikelen