Vroege symptomen van chronisch nierfalen

March 26

De nieren behouden in het lichaam de juiste balans van vocht, elektrolyten en afvalproducten. Vroege symptomen van chronisch nierfalen zijn vaag, omdat de ziekte langzaam plaatsvindt. De National Kidney Foundation verslagen 26 miljoen Amerikaanse volwassenen hebben CRF; veel meer zijn in de vroege stadia, en weten het niet.

Verminderde glomerulaire filtratie snelheid

Veranderingen in labo-werk zijn de eerste symptomen in vroege CRF hebt genoteerd. Glomerulaire filtratie snelheid of GFR, is de hoeveelheid bloed die uw nieren kunnen filteren in één minuut. Normale gezonde nieren moeten ten minste 90 milliliter bloed per minuut filteren. Nierfunctie is bepaald op basis van iemands GFR.

Vroeg in CRF blijft de GFR stabiel of afgenomen slechts zeer licht. Volgens Scott en witte ziekenhuis hebben mensen meestal geen symptomen tot de GFR is sterk gedaald. Zelfs met een GFR tussen 60 en 89 mL/min zullen de symptomen mild, indien van toepassing.

Eiwit in de Urine

Verminderde renale reserve is de term die wordt gebruikt voor de vroege veranderingen die plaatsvinden in de nierfunctie. De alleen klinische bevinding is eiwit in de urine, met een normale GFR en wanneer patiënten geen symptomen hebben. Tenzij een willekeurige urineonderzoeken wordt uitgevoerd, dit probleem zal worden over het hoofd gezien.

Algemeen gevoel van ziekte

Donna D. Ignatavicius, MS RN en M. Linda Workman, Ph.D, auteurs van "Medisch-chirurgisch Nursing: kritisch denken voor Collaborative Care", uitleggen dat patiënten met vroege symptomen van chronisch nierfalen over een algemeen gevoel van ziekte klagen kunnen. Gebrek aan energie en vermoeidheid zijn vaak gerapporteerd zonder enige identificeerbare oorzaak.

Hoofdpijn

Hoofdpijn aanwezig kan zijn en is een ander vaag symptoom. Vaak toegeschreven aan andere problemen zoals spierspanning, stress, sinus congestie of migraine, gaat klachten van hoofdpijn niet-herkende tot andere meer ernstige symptomen zich presenteren. Bijvoorbeeld, kunnen merkbaar vochtretentie en hoge bloeddruk bij hoofdpijn een gezondheidszorg beoefenaar wijzen in de goede richting te beoordelen voor verminderde nierfunctie.

Verminderde eetlust

Een verminderde eetlust is een van de vroege symptomen van chronisch nierfalen. Dit treedt op vanwege de langzaam toenemende mate van stikstofhoudende afvalstoffen in het lichaam als gevolg van de nier onvermogen om de juiste wijze verwijderen van afvalproducten uit het bloed. Deze vage symptoom kan gaan voor geruime tijd voordat hij problematisch.

Misselijkheid

Net als een verminderde eetlust, is dit symptoom vaak toegeschreven aan andere problemen zoals vermoeidheid, stress of een milde ziekte. Omdat de vroege symptomen van chronisch nierfalen zo vaag zijn, zijn ze vaak gebagatelliseerd.

Droge, jeukende huid

Zoals afvalproducten in het lichaam opbouwen, ontwikkelt droge, jeukende huid. Mensen zullen vaak proberen lotion om te helpen het probleem te verlichten. Alleen wanneer de symptomen ernstig worden zal patiënten gewoonlijk medische zorg.


gerelateerde artikelen