Hoe asferische contactlenzen werk

March 22

Hoe asferische contactlenzen werk

Asferische lenzen zijn een nieuwere design concept, vult een niche voor duidelijkere en scherpere visie voor bepaalde patiënt populaties. Vanaf de vroege dagen van harde, verstikkend lenzen om de zeer zuurstof-permeabele zachte contactlenzen van vandaag zijn asferische contacten een bijgewerkte, gezond en praktische keuze voor veel dragers van contactlenzen.

Functies

Traditionele zachte contactlenzen die niet de juiste voor astigmatisme zijn sferisch ontworpen. Sferische contactlenzen hebben een zelfs kromming gedurende het gehele oppervlak van de lens. Variërende kromming hebben asferische contactlenzen, aan de andere kant, over het oppervlak, het wijzigen van de rand naar het midden van de lens. Deze verlopende verandering van de kromming voorziet in een verschillende interactie tussen de lens en het licht in het oog. De buiging van het licht als het binnenkomt het oog door een asferische lens produceert, theoretisch, een duidelijker beeld bij bepaalde patiënten versus licht in een sferische lens, volgens contactlens Spectrum.

Betekenis

Contactlens bedrijven die asferische contactlenzen ontwerpen beweren dat de visie frisser met dit ontwerp versus sferische contactlenzen is. Betere controle van sferische aberratie met een asferische contactlens-ontwerp is de reden achter deze vordering, volgens CooperVision.com. Sferische aberratie is gedefinieerd als de onmogelijkheid van het oog wil een duidelijk beeld op het netvlies. Sferische aberraties van nature voorkomen in alle ogen tot op zekere hoogte, maar meer afwijkingen worden ingevoerd met de interactie van een contactlens op het oog. Het resultaat is een beeld dat niet duidelijk volgens contactlens Spectrum.

Sferische vs. asferische

Een sferische contactlenzen verstrooit het licht dat komt van het oog door de contact lens, meerdere knooppunten maken. Het ontwerp van de kromming van de kleurovergang van een asferische contactlens is bedoeld om het verlagen van de scatter dat zich voordoet wanneer licht het oog komt. Licht is gebogen om op één nationaal contactpunt aan en maken een duidelijker beeld voor de kijker. Volgens contactlens Spectrum verminderen slechts sommige asferische contactlens ontwerpen met succes sferische aberratie voor het maken van een duidelijker beeld voor patiënten in vergelijking met sferische contactlenzen.

Betekenis

Traditioneel, zijn patiënten met een aanzienlijke mate van astigmatisme in hun recept met contact lenzen ontworpen voor astigmatisme, een afkorting voor Torische lenzen geschikt. Sferische lenzen zijn echter vaak aangepast en voorgeschreven aan patiënten met lage niveaus van astigmatisme. Contactlenzen-bedrijven die asferische lenzen produceren beweren dat het asferische ontwerp patiënten met lage niveaus van astigmatisme duidelijker visie ten opzichte van een sferische lens biedt, volgens CooperVision.com. Multifocale, bifocale, of contactlenzen zijn traditioneel ingericht met een asferische ontwerp maken betere scherptediepte.

Testen van asferische lenzen

Veel contact bedrijven bieden nu een optie voor het ontwerp van asferische lens. Vragen uw oog examen professional over deze lenzen en het voordeel voor uw bijzondere recept is een goed idee als uw contactlenzen zijn niet het verstrekken van optimale visie. Een trial contactlens is vaak beschikbaar vóór de aankoop voor het testen van het verschil tussen een asferische en sferische contactlenzen.


gerelateerde artikelen