Hoe te verminderen van gezwollen ogen als gevolg van de sinussen

April 7

Hoe te verminderen van gezwollen ogen als gevolg van de sinussen

Gezwollen ogen zijn een gemeenschappelijk symptoom van sinusitis vaak te wijten aan gebrek aan slaap of algemene ziekte. Naast gezwollen ogen, sinusitis-problemen kunnen een doffe pijn veroorzaken of gevoel van druk in de ogen of over het midden van het gezicht, verstopte postnasal drip, raspende stem, verlies van gevoel van geur, koorts, nasal kwijting, slechte adem, hoesten, keelpijn, snurken en vermoeidheid. De meeste gevallen van sinusitis worden veroorzaakt door infecties, maar allergieën, blootstelling aan indoor of outdoor luchtverontreinigende, buitensporige indoor droogheid van verwarming en airconditioning, en structurele afwijkingen zijn andere mogelijke oorzaken. U kunt verminderen of elimineren de meeste gevallen van sinus-gerelateerde gezwollen ogen thuis of met over-the-counter medicatie, maar soms kunnen professionele zorg nodig.

Stap 1

Een luchtbevochtiger in uw slaapkamer tijdens de nacht te verhogen van het vocht in uw huis uitvoeren. Airconditioning en droge lucht verwarmingssystemen kunnen veroorzaken sinus irritatie en droogheid, die potentieel ogen wallen in de ochtend verhogen kan.

Stap 2

Slapen met het hoofd van je bed verhoogde te moedigen sinus aftappen en beperken vocht ophoping onder je ogen. Slaap gestut up op kussens of semi-rechtop in een stoel, of het hoofd van uw bed verhogen met behulp van been extenders. Slapen horizontaal verwijdt de aderen onder de ogen, volgens de Harvard Medical School, waardoor gezwollen ogen donkerder en meer merkbaar.

Stap 3

Verminder je inname van alcohol en natrium, zoals beide kunnen leiden vocht ophoping onder de ogen tot en ogen wallen veroorzaakt door sinus congestie erger maken. Alcohol verstoort ook bepaalde antibiotica voorgeschreven voor de behandeling van infecties van sinus, waardoor ze minder effectief.

Stap 4

Eten van een kom van chicken soup of één of ander kruid aan uw maaltijden toevoegen wanneer lijden sinus congestie en gezwollen ogen. De Universiteit van Maryland Medical Center-verslagen die zowel kunnen anti-inflammatoire effecten hebben en aanmoedigen van de drainage van de neus.

Stap 5

Een zoutwater nasale irrigatie-oplossing maken door 1 tsp. zout mengen met 2 kopjes lauw water. Kantel uw hoofd terug en gebruik een druppelaar om drie druppels toedienen aan elk neusgat elke één tot twee uur. Laat de oplossing te zitten in het neusgat gedurende ongeveer 45 seconden, dan uw hoofd terug naar een normale positie en de oplossing voor de afvoer uit. Dit moet los van neusverstopping en ontstoken neuspassages te kalmeren. De National Institutes of Health beveelt aan dat u een vers mengsel dagelijks totdat de sinus congestie en gezwollen ogen ruimen.

Stap 6

Gebruik een decongestivum om afvoer van uw neus en sinus passages. Dit zal verminderen vloeistof opbouw en ontstekingen en verminderen ogen wallen. Decongestiva zijn beschikbaar over de toonbank, in pil, vloeistof en spray vorm, op de meeste apotheken en winkels.

Stap 7

Probeer een antihistamine medicatie, zoals Benadryl, als u gelooft uw ogen wallen wordt veroorzaakt door allergieën. Naast het verminderen van allergische symptomen, kunnen antihistaminica verminderen sinus ontsteking en gemak ogen wallen.

Stap 8

Bezoek uw arts voor een volledig onderzoek als uw gezwollen ogen en sinus problemen niet inspelen op home behandelingsopties. Terwijl acute sinusitis en gezwollen ogen als gevolg van besmetting met een virus zal meestal duidelijk zonder behandeling binnen dagen of weken, vereisen chronische sinus problemen medisch evaluatie.

Stap 9

Neem antibiotica voor de behandeling van gezwollen ogen veroorzaakt door een bacteriële infectie in de sinus passages. U wellicht om antibiotica te nemen gedurende 10 dagen of langer, afhankelijk van de ernst van uw infectie en de symptomen.

Stap 10

Overwegen immunotherapie voor de behandeling van allergische oorzaken van gezwollen ogen. Immunotherapie, of allergie opnamen, kunnen meerdere bezoeken aan de arts moeten worden voordat de symptomen verbeteren, volgens de Mayo Clinic.

Tips

  • Veroudering vaak maakt gezwollen ogen erger, zoals veroudering de huid rond de ogen veroorzaakt worden losser en dunner dan de omringende huid. Hierdoor kan vloeistof uit de sinus passages te verzamelen en vormen zakken, volgens de Harvard Medical School.

Wat die u nodig hebt

  • Luchtbevochtiger
  • Been extenders voor bed
  • Pipet
  • Over-the-counter decongestivum van orale of spray
  • Over-the-counter antihistamine medicatie

gerelateerde artikelen