De symptomen van een gescheurde Ovarian cyste

April 18

De symptomen van een gescheurde Ovarian cyste

Ovariële cysten zijn blaasjes van vloeistof die binnen of op het ovarium groeien. Deze cysten vaak verdwijnen op hun eigen, maar in zeldzame gevallen kunnen worden gedraaid en scheuren. Als de symptomen van een gescheurde ovarian cyste aanwezig zijn, kan dringende medische hulp moet onmiddellijk worden nagestreefd. Zonder juiste behandeling kan een gescheurde ovarian cyste bloeden, infectie en andere ernstige aandoeningen.

Pijn in de onderbuik

Volgens de artsen van de University of Michigan Health System is een van de symptomen van een gescheurde ovarian cyste buikpijn. Als een cyste wordt gedraaid, snijdt het af zijn eigen bloedvoorziening, waardoor pijn en ongemak. Pijn kan ook optreden als gevolg van het bloeden van een gescheurde ovarian cyste. Dit komt doordat het bloed de omliggende weefsels irriteert. Sandy Jocoy, een verpleegkundige aan de Universiteit van Californië in San Diego, geeft aan dat de pijn van een gescheurde cyste doet zich zeer plotseling en ernstig in de natuur. Het treedt op in de onderbuik en verschijnen in de linker- of rechterkant, afhankelijk van welke eierstok bevat de cyste.

Misselijkheid

De National Institutes of Health citeert misselijkheid als een van de symptomen van een gescheurde ovarian cyste. Een van de oorzaken van misselijkheid is de ernstige pijn in de onderbuik, die wordt veroorzaakt door een gescheurde cyste. Een andere reden dat misselijkheid kan optreden is omdat een gescheurde cyste kan het lekken van vloeistof of bloed in de peritoneale holte. Omdat de misselijkheid kan optreden met een willekeurig aantal medische aandoeningen, zullen artsen medische voorgeschiedenis van de patiënt, lichamelijk onderzoek, laboratoriumtests en imaging studies gebruik te maken van de diagnose van een gescheurde ovarian cyste.

Braken

Informatie van de University of Michigan Health System geeft aan dat braken een ander symptoom van een gescheurde ovarian cyste is. Deze aandoening kan leiden tot braken vanwege de vloeistof die uit de gescheurde cyste lekken. Als de cyste was gevuld met bloed, kan het bloed lekt uit de cyste ook irriteren de peritoneale Holte en leiden tot braken. Omdat braken met andere aandoeningen zoals voedselvergiftiging, buikgriep en vertigo plaatsvindt, is dit symptoom alleen niet voldoende voor de diagnose van een gescheurde ovarian cyste. Als het optreedt met misselijkheid en ernstige buikpijn, kunnen artsen vermoeden een gescheurde cyste en een bekken examen of gecomputeriseerde tomografie (CT) scan uitvoeren om de juiste diagnose te kunnen.


gerelateerde artikelen