Schoenen die zijn het beste voor Plantaire Fasciitis

April 12

Schoenen die zijn het beste voor Plantaire Fasciitis

Volgens de American Podiatric Medical Association vangen voeten honderden tonnen druk in een gemiddelde dag, waardoor ze het meest blessure-gevoelig deel van het bodiy. Het dragen van beschermende en ondersteunende schoenen is essentieel voor de gezondheid van de goede voet, met name als er schade is opgetreden. De plantar fascia, een dikke band van weefsel dat de tenen en de hak verbindt, ontstoken raakt wanneer te veel nadruk wordt gelegd op de boog van de voet. Het dragen van de juiste schoenen kan helpen om de pijn van plantaire fasciitis, alsmede om te voorkomen dat verdere schade. Een paar algemene regels zal u begeleiden naar de beste schoenen voor uw conditie.

Matige hakken

Vrouwen moeten vermijden hoge hakken pompen hoger dan 2 inch omdat de achillespees in te korten na verloop van tijd, wat resulteert in spanning op de hiel. Vrouwen moeten het dragen van kleding schoenen met een hak lager, breder, soms genoemd een "comfort pomp", of een lace-up walking schoen. Mannen moeten kiezen van Oxford, instappers en laag jurk laarzen.

Adequate steun

Volgens de American Academy of Podiatric Sports Medicine moeten patiënten met plantaire fasciitis schoenen die voldoende steun aan de hiel en boog geven. De schoen moet niet buigen gemakkelijk in het midden, en de hak van de schoen moet niet samenvouwen wanneer u op het drukt. Niet gaan blootsvoets of dragen van schoenen die niet genoeg ondersteuning, met inbegrip van de slippers en ballet flats bieden.

Oefening schoenen

Of u nu een weekend-atleet of een marathonloper, kies de schoen die is gemaakt voor uw sport. Hardloopschoenen, bijvoorbeeld, zijn gemaakt om te absorberen effect over lange afstanden, terwijl tennisschoenen zijn gebouwd voor spurts en links-naar-rechts beweging, dus de verkeerde schoen eigenlijk uw letsel verergeren kan. Wanneer worden uitgerust voor een sportieve schoen, vermelden dat u plantaire fasciitis hebben, zodat de verkoper kan stellen voor een passend ontwerp voor uw conditie. Hardlopen of walken schoenen moet elke 350 tot 500 mijl worden vervangen om te zorgen voor goede ondersteuning.

Shoe Inserts

Over-the-counter inlegzolen en hak kopjes kunnen verlichten de pijn van plantaire fasciitis in sommige patiënten, maar anderen wellicht op maat gemaakte orthese voorgeschreven door een podoloog. In beide gevallen, de inzetstukken met u te brengen wanneer het kopen van nieuwe schoenen om comfort en goede pasvorm te garanderen.

Kwaliteit schoenen

Goedkope schoenen bieden vaak niet de benodigde ondersteuning voor mensen die lijden aan plantaire fasciitis. Goed gemaakte, ondersteunende schoenen die jaren zal voortduren zijn de betere keuze. Hebben uw voeten gemeten vóór het kopen van schoenen, en vraag de verkoper om aanbevelingen te doen.


gerelateerde artikelen