Maker van dieet voedsellijst

April 20

Maker van dieet voedsellijst

"De Maker's dieet" is de titel van een boek geschreven door Jordan Rubin. De auteur vertelt in dit boek, het verhaal van hoe hij werd ziek in college en herwon zijn gezondheid na een dieet overeenstemming met bijbelse principes van het Oude Testament. Naast het bevorderen van de geestelijke en hygiënische praktijken, biedt het boek lijsten van voedingsmiddelen die moeten worden opgenomen in de voeding en voedingsmiddelen die moeten worden vermeden. Volgens Rubin, je moet het consumeren van voedingsmiddelen in een onbewerkte, natuurlijke staat voor een optimale gezondheid.

Eiwit

De Maker's dieet bevordert het eten van wat wordt aangeduid als 'schone' vlees, met inbegrip van biologische, gras-gevoerd rundvlees, lamsvlees, buffalo, hertenvlees en geit. Schoon vlees afkomstig zijn van dieren die hun cud kauwen en hebben een verdeelde hoof. Varkensvlees is niet toegestaan. Vis moet zowel schubben en vinnen, zoals tonijn, forel, mahi mahi, tilapia, zalm en snapper; Rubin moedigt wild gevangen vis. Schaal-en schelpdieren is niet toegestaan. Pluimvee, zoals kip, is toegestaan. Kip en eend eieren zijn toegestaan. Kaviaar is toegestaan zolang het is vers, niet behouden. De meeste bonen en peulvruchten zijn toegestaan, en moeten worden geweekt voor het koken. De meeste noten en zaden zijn toegestaan en moet worden rauw of droge geroosterde; Sommige notenpasta, zoals amandel boter, zijn eveneens toegestaan, maar in olie gebakken noten zijn niet.

Groenten

Een aantal groenten zijn opgenomen in de Maker's dieet, met inbegrip van Zomerpompoen, broccoli, bloemkool, wortelen, groene salades, spinazie, champignons, okra, pompoen, zoete aardappelen, maïs en zee groenten zoals kelp, dulse en nori. Rubin raadt biologische groenten, vers of bevroren.

Vruchten

Een aantal vruchten zijn opgenomen in de Maker's dieet, met inbegrip van aardbeien, appels, druiven, abrikozen, citroenen, limoenen, sinaasappelen, perziken, ananas en bramen. Rubin raadt biologische groenten, vers of bevroren. Toegestane vruchten kunnen worden gegeten in gedroogde vorm zo lang als zij worden bereid met geen suiker of sulfites.

Korrels

Graan keuzen zijn beperkt in het Maker dieet te amarant, boekweit, quinoa, gierst, gekiemde volkoren granen, gefermenteerde zuurdesem brood gemaakt met hele granen en gekiemde brood van het type Ezechiël of esse. Alle granen en graanproducten moeten organische en moeten worden geweekt voor 6 tot 12 uur vóór het koken.

Zuivel

Zuivel keuzen zijn beperkt in het Maker dieet. Rubin kunt harde kaas bereid met rauwe melk van geiten of koeien, yoghurt gemaakt van geitenmelk of biologische koeien melk en rauwe geitenmelk of zelfgemaakte kefir gemaakt met rauwe geitenmelk. Hij moedigt biologische zuivelproducten, waardoor voor occasionele porties van biologische geitenmelk.

Vetten en oliën

Voor koken, raadt Rubin extra vierge kokosolie. Andere organische vetten mogen worden gebruikt in levensmiddelen, maar niet voor het koken. Het gaat hierbij om ghee, extra vierge olijfolie en boter gemaakt van melk van geiten of koeien.

Andere

De enige zoetstoffen toegelaten in het Maker dieet zijn kleine hoeveelheden onverwarmd rauwe honing en datum suiker. Geen kunstmatige zoetstoffen zijn toegestaan. Rubin kunt natuurlijke bruiswater (geen toegevoegde carbonatatie), gezuiverd water met geen chloor, kruidenthee, gezoet met honing of ongezoete, rauwe (niet-gepasteuriseerde) fruit of groentesappen en kokoswater.


gerelateerde artikelen