Vitamine B overdosis behandeling

October 30

Vitamine B overdosis behandeling

U moet een verscheidenheid van B-vitamines voor eenvoudige, alledaagse functies. B-vitaminen bevatten Biotine, niacine, riboflavine, thiamine, folaat, B-12, B-6 en Pantotheenzuur zuur. Terwijl u voldoende hoeveelheden van deze voedingsstoffen uit uw dieet krijgen moet, kan uw arts voorstellen nemen van een vitamine B-complex of dagelijkse multivitamine ter aanvulling op uw dieet. Risico van toxiciteit van vitamine B van voedingsmiddelen is laag, maar het is mogelijk om een overdosis van vitamine B-supplementen.

Symptomen

B-vitaminen zijn wateroplosbaar, wat betekent dat ze worden niet opgeslagen in je lichaam. In plaats daarvan wordt een overmaat die niet meteen wordt geabsorbeerd uitgescheiden via de urine. Inname van een grote aanvulling in een zitten- of hebben van een stoornis die normale absorptie van vitamine B wijzigt, kan een overdosis in je lichaam veroorzaken. Aangezien B-vitaminen worden uitgescheiden, ze zijn over het algemeen veilig in grote doses en risico op overdosering is laag. Having te veel van een van de B-vitaminen zorgt ervoor dat uw lichaam te trekken water tussen cellen, verdunnen van de giftige stof, het voorbereiden van excretie. U wellicht niet weet van een overdosis aangezien symptomen mild zijn en omvatten afboeking van de huid, verhoogde dorst, overmatig plassen en diarree. Als u vermoedt een overdosis dat, onmiddellijk contact op met vergif controle en ga direct naar het ziekenhuis.

Verhogen van vloeistoffen

Aangezien B-vitaminen wateroplosbaar zijn, meer vocht toe te voegen aan je lichaam helpt bij het verwijderen van hen voordat ze ondergaan absorptie. Uw zorgverzekeraar kan suggereren het consumeren van een grote hoeveelheid water in een korte hoeveelheid tijd te spoelen van buitensporige B-vitamines uit je bloedbaan. U ontvangt in het ziekenhuis, intraveneuze vloeistof of IV, om meer vloeistoffen in uw systeem.

Geïnduceerd braken

In sommige gevallen is geïnduceerde braken nodig als u een grote dosis van vitamine B. inslikken Deze praktijk vereist controle van een zorgverlener aan de voorkoming van eventuele negatieve effecten. Braken wordt veroorzaakt door een orale medicatie. Als uw overdosis ernstig is, moet u wellicht een maag lavage, waarin een plastic buis wordt ingevoegd in uw keel en in uw maag, verwijderen van alle inhoud van uw maag.

Houtskool

Actieve kool kan worden toegediend in het ziekenhuis om te absorberen giftige niveaus van vitaminen, vooral als je grote hoeveelheden van meerdere vitaminen of andere stoffen tegelijk innemen. Deze behandeling, mondeling, gegeven absorbeert de buitensporige B-vitaminen die je innemen voordat je een kans hebt om deze middelen te absorberen. De houtskool, samen met de B-vitaminen worden doorgegeven via uw ontlasting, maar diarree in het proces kunnen voordoen.


gerelateerde artikelen