Wat zijn de oorzaken van extreem hoge Cholesterol bij personen met een gezonde levensstijl?

July 19

Talrijke voorwaarden kunnen extreem hoge cholesterolgehalte veroorzaken bij mensen met een gezonde levensstijl. Volgens Dicken Weatherby, een naturopathic arts en auteur van het boek "Chemie en CBC bloedwaarden," een dieet hoog in koolhydraten, is met name geraffineerde koolhydraten, zetmeel en andere snelwerkende suikers en gehydrogeneerde vetten meer waarschijnlijk leiden tot een stijging van totale cholesterol. Ondanks het consumeren een dieet laag in koolhydraten en vetten, gehydrogeneerde en ondanks regelmatige lichaamsbeweging, cholesterolgehalte kunnen extreem hoge in sommige individuen.

Familiale hypercholesterolemie

Familiale hypercholesterolemie kan extreem hoge cholesterolgehalte bij personen met een gezonde levensstijl. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, of UMMC is Familiale hypercholesterolemie, ook wel bekend als Type II hyperlipoproteinemia, een erfelijke voorwaarde--een voorwaarde die is doorgegeven door gezinnen--waarin een persoon extreem hoge niveaus van low-density lipoprotein heeft, of LDL, cholesterol bij de geboorte. LDL cholesterol is ook bekend als slechte cholesterol. De UMMC stelt dat Familiale hypercholesterolemie kan hartaanvallen op een vroege leeftijd. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een genmutatie op chromosoom 19, waardoor het lichaam niet in staat om het LDL cholesterol uit de bloedbaan. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met familiale hypercholesterolemie bevatten vetzuren, cholesterol-rijke huid deposito's, cholesterol deposito's van de oogleden en pijn op de borst of een angina.

Primaire hypothyreoïdie

Primaire hypothyreoïdie is een schildklier-gerelateerde aandoening die extreem hoge cholesterol bij mensen met een gezonde levensstijl veroorzaken kan. De Merck Manuals-website verklaart dat primaire hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier geen voldoende hoeveelheden van bepaalde belangrijke hormonen produceert. Hypothyreoïdie kan worden veroorzaakt door auto-immune ziekte, behandeling voor hyperthyreoïdie, radiotherapie, schildklier chirurgie of bepaalde medicijnen. Hoewel hypothyreoïdie op elke leeftijd optreden kan, wordt het meest gezien bij ouderen, die 10 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen boven de leeftijd van 65. Mogelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met primaire hypothyreoïdie meer extreem hoog cholesterol, de mentale en fysieke traagheid en, in ernstige gevallen, myxedema coma--een ongewoon nog potentieel extreme uiting van hypothyreoïdie.

Zwangerschap

In sommige gevallen kan zwangerschap extreem hoge cholesterolniveaus in mensen met gezonde levensstijl. Volgens de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap, of APA zijn er talloze mogelijke complicaties tijdens de zwangerschap, met inbegrip van zwangerschapsdiabetes, zwangerschap-geïnduceerde hypertensie en urineweginfecties. Sommige vrouwen ervaren ook extreem hoge cholesterolgehalte tijdens de zwangerschap. Ongecontroleerde cholesterol tijdens de zwangerschap kan te wijten zijn aan de effecten van verhoogde niveaus van oestrogeen en progesteron op de lever. In de meeste gevallen weer cholesterolniveaus normaal na levering, en met name na de borstvoeding begint. De lange termijn risico op hart-en vaatziekten van ongecontroleerde cholesterol niveaus voor negen of 10 maanden wordt verondersteld te zijn vrij minimaal, maar dit is niet bevestigd door wetenschappelijke studies. Cholesterolgehalte onder zwangere vrouwen zijn meestal op hun hoogste tijdens het derde trimester.


gerelateerde artikelen