Die granen gezond zijn en welke niet?

May 28

Die granen gezond zijn en welke niet?

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Naast het verstrekken van de energie en vitaminen om uw dag te beginnen, ook het eten van ontbijt helpt handhaven van uw metabolisme en vermindert het risico van overeten tijdens andere maaltijden. Met een breed scala aan kant-en-klare ontbijtgranen beschikbaar, kunnen zelfs die in een haast vinden tijd om te eten van een gezond ontbijt. Bij het kiezen van een graansoort, leest het voedingswaarde-etiket zorgvuldig om te bepalen welke granen gezond zijn en welke niet.

Vezel

Vezel beschrijft het gedeelte van een plantgerelateerde voedsel dat de enzymen in de darmen kunnen niet breken. De U.S. Department of Agriculture "2010 dieetvoorschriften voor Amerikanen" beveelt aan dat volwassenen 14 g voedingsvezels per 1000 calorieën verbruikt consumeren. Een vezelrijk dieet niet alleen bevordert een gezond spijsverteringskanaal maar ook vermindert cholesterolgehalte en geeft een langere duurzame gevoel van volheid. Dit helpt u door uw ochtend krijgen zonder te bereiken voor een niet-zo-gezonde snack. Om te voldoen aan dit doel, kies vezelrijk granen gemaakt van hele granen. De gehele korrel bevat de kiem, zemelen en endosperm intact, terwijl geraffineerde granen de zemelen en kiem verwijderen. Omdat de meerderheid van de vezel in de zemelen en kiem optreedt, bieden volle granen meer vezels. Hoge vezelgraangewassen bevatten 5 g vezels per dosering terwijl goede bronnen van vezels ten minste 2,5 g vezels per portie, volgens de Colorado State University Extension bevatten.

Vet

De hoeveelheid vet die een graan ook bevat helpt om te bepalen of het gezond of niet is. Je lichaam moet wat vet om te kunnen functioneren, maar vet administratief dient te verwerken voor slechts 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën. Daarnaast aandacht besteden aan wat voor soort vet het granen bevat. Onverzadigde vetten, waaronder enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, geacht de gezonde vetten omdat ze helpen met het laag houden van de cholesterolniveaus. Verzadigde vetten en transvetten beide bijdragen aan verhoogd cholesterolgehalte--een factor die aan hart-en vaatziekten bijdraagt. Deze vetten moeten worden bewaard op een minimum door het consumeren van minder dan 7 procent van je dagelijkse calorieën in verzadigd vet en minder dan 1 procent in transvet, volgens de American Heart Association.

Suiker

Sommige kant-en-klare ontbijtgranen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid suiker. Hoewel suiker de smaak van granen goed maakt, toegevoegde suikers middelen toegevoegd calorieën zonder het voordeel van extra voedingsstoffen. De American Heart Association adviseert beperking van de consumptie van suiker om tegemoet te komen aan uw nutriënten behoeften binnen het aanbevolen aantal calorieën. Elke 4 g suiker draagt bij 16 calorieën, dus check het voedingswaarde-etiket van uw granen voor het suikergehalte.

Eiwit

Bij het overwegen van bronnen van eiwitten, de meeste mensen denk niet van ontbijtgranen, maar korrels kunnen dienen als een goede bron van eiwit. Plantaardige eiwitten, in tegenstelling tot die gevonden in dierlijke producten, zijn onvolledig--wat betekent dat zij bieden niet alle essentiële aminozuren. Maar consumeren van verscheidene verschillende plantaardige bronnen van eiwit gedurende de dag kan bieden alle nodige aminozuren. Om te voldoen aan de dagelijkse aanbevolen eiwitinname van 0.8 g per per kg lichaamsgewicht, kies een graansoort dat sommige eiwitten bevatten.


gerelateerde artikelen