Zout-inname aanbevolen voor congestief hartfalen

September 1

Zout-inname aanbevolen voor congestief hartfalen

Congestief hartfalen is een toestand waarin je hart niet in staat om normaal te functioneren. Kunnen symptomen zoals kortademigheid, vochtretentie in uw maag, enkels en benen, gewicht krijgen, toegenomen vermoeidheid, vaak moeten plassen bij nacht, verwarring en een onregelmatige hartslag. U zult moeten om uw hart getest voor een diagnose. Behandeling met medicijnen is vaak nodig, evenals een low zout dieet om de symptomen van congestief hartfalen onder controle.

Dagelijkse inname van zout

De hoeveelheid zout die je eet op een dagelijkse basis is een belangrijk onderdeel van het beheren van uw congestief hartfalen. Uw doel moet zijn 2.000 mg of minder zout per dag. Om dit in perspectief, 1 theelepel zout is gelijk aan 2300 milligram. Dit doel omvat alle van het voedsel dat je eet, natrium in om het even welk van uw dranken, en ook zout toevoegen u tijdens het koken of tijdens het eten.

Etiket lezen

Het lezen van de voedingswaarde feiten-etiket van het voedsel dat u eet kunt u beperken via de voeding zout. Controleer de grootte van de portie van het voedsel en vervolgens hoeveel zout of natrium per portie uitmaakt. De lijst van ingrediƫnten is ook belangrijk, zoals andere termen kunnen worden gebruikt voor zout zoals baking soda of natriumbicarbonaat, natriumnitraat, Natriumcitraat, mononatriumglutamaat en natriumbenzoaat. Zoutarm, natrium gratis of verminderde natrium zijn algemene termen die u kan tegenkomen op het voedseletiket. Volgens de American Heart Association, een levensmiddel zoutarm moeten 140 mg of minder zout per dosering, een natrium gratis voedsel dient minder dan 5 mg zout per portie en een verminderde natrium voedsel moet ten minste 25 procent minder zout dan de reguliere voedingsmiddel.

Levensmiddelen te stimuleren

Terwijl een laag-zout dieet moeilijk lijkt misschien, kunt je genoeg voedsel integreren in uw dieet. Kies mager deelstukken van vlees, gevogelte en vis niet bewaard in een hoge zout saus. Gedroogde bonen, gekookt in water, zoals nier of zwart, zijn goede eiwitten keuzes. Magere melk, water, SAP, koffie en thee drinken. Omvatten volkoren pasta's, rijst, granen en brood met uw maaltijden. Selecteer verse groenten en fruit. Bevroren producten is ook een optie, zolang het niet is bedekt met een zoute saus zoals een kaas. Als je TV diners eet, lees de etiketten en Koop producten met minder dan 600 mg zout per maaltijd. Snacks kunnen deel uitmaken van uw dieet, maar kopen zoutloos of lager-zout versies. Tot slot, niet overslaan op smaak met om het even welk van uw maaltijden--zout vervangen door verse kruiden of peper.

Voedsel om te vermijden

Voldoen aan uw laag-zout dieet doel kan worden bereikt door het beperken van voedingsmiddelen met een heleboel toegevoegd zout. Vermijd ingeblikte, bevroren en verpakt voedsel bewaard met zout. Elimineer toevoegen zout op de tafel of bij het koken. Overslaan op zoute snacks zoals chips en zoutjes. Lees etiketten op vlees om ervoor te zorgen dat geen zout oplossing is toegevoegd tijdens de bereiding. Wanneer uit eten gaan, vragen over het zoutgehalte in voedingsmiddelen op het menu en aanvragen van sauzen of salade dressings aan de kant. Fastfood heeft vaak veel zout, dus voorkomen dat de snelle hamburger en friet op de laag-zout dieet.


gerelateerde artikelen