Gebruik van Neem blad

August 20

Gebruik van Neem blad

Neem is een steunpilaar van de traditionele Indiase Ayurvedische en homeopathische geneeskunde en is gebruikt voor de behandeling van hart-en vaatziekten, lepra en parasieten. De natuurlijke geneesmiddelen uitgebreide Database stelt dat voorbereidend onderzoek geeft aan dat neem heeft meer dan 135 verbindingen gekoppeld aan de bestrijding van ontsteking, koorts, bacteriƫn en zelfs hoge bloedsuikerspiegel. Neem is goedgekeurd voor gebruik als een pesticide in de VS door de Environmental Protection Agency. Hoewel neem eeuwenlang medicinaal gebruikt heeft, zijn er enkele wetenschappelijke studies ter ondersteuning van het gebruik ervan. Kunt u praten met een arts voordat u een natuurgeneeskundige product.

Tand en tandvlees gezondheid

De natuurlijke geneesmiddelen uitgebreide Database stelt dat toepassing van neem extract tot de tanden en tandvlees twee keer per dag de vorming van schadelijke tandplak verminderen kunnen. Het mechanisme hiervoor wordt beschreven in een studie van de januari 2004 gepubliceerd in het Journal van etnofarmacologie. Onderzoekers vermoedde dat neem vecht Streptococcus mutans en lactobacilli, twee soorten bacteriƫn tandbederf is gekoppeld. De natuurlijke geneesmiddelen uitgebreide Database stelt dat meer onderzoek is nodig om te bevestigen deze conclusie.

Peptic Ulcer ziekte

30 tot 60 mg neem schors kan extract tweemaal daags tot 10 weken verbetering van de symptomen van maagzweren en bevordering van genezing, volgens de natuurlijke geneesmiddelen uitgebreide database, die een studie van de oktober 2004 gepubliceerd in het tijdschrift Life Science citeert. Neem schors extract daalde de overproductie van zuur van de maag, waarbij het slijmvlies van de slokdarm en de maag tast zweren veroorzaakt. De auteurs van de studie geen nadelige effecten gemeld, maar extra onderzoek nodig is.

Bestrijding van Malaria

Neem wordt beschouwd als een milieuveilig pesticide, omdat het insecten niet direct doden maar natuurlijk de levenscyclus van de schadelijke insecten onderbreekt. De zaden kunnen echter giftig voor honden, cavia's en andere huisdieren. Malaria, de dodelijke ziekte veroorzaakt door een parasiet die verspreid door muggen, is een wereld gezondheids-zorg. Een studie van juli 2008 gepubliceerd in het tijdschrift Malaria beschrijft de 50 procent afname van de bevolking van de mug na neem zaad poeder op mug fokken gebieden toe te passen. De studie vond plaats in een Nigeriaanse dorp waar neem bomen gemeenschappelijk en toegankelijk zijn.


gerelateerde artikelen