5 things die You Need to Know About dik bloed ziekte

August 23

Begrijpen van de Term

"Dikke blood" heet in de medische gemeenschap hypercoagulability. Zoals de naam al aangeeft, deze voorwaarde zorgt ervoor dat bloed stollen veel gemakkelijker dan normaal omdat het dikker en kleveriger. Normaal, een combinatie van eiwitten in het bloed te voorkomen dat het stolling in de bakken. Wanneer deze proteïnen afwezig zijn, is het resultaat bloed dat de neiging vast te houden aan de muren van vaartuigen, hen met een stof genaamd fibrine coating. Fibrine opbouw leidt uiteindelijk tot stolsels in bloedvaten.

Wanneer dikke bloed presenteert een probleem

Dikke bloed is problematisch als er symptomen die niet worden behandeld. Sommige mensen met hypercoagulability vertonen geen tekenen of symptomen. Wanneer het bloed is verdikking in het lichaam, echter heeft het een moeilijke tijd circuleert en uitvoering van benodigdheden, zoals zuurstof, voedingsstoffen en hormonen in het lichaam. Omdat het lichaam niet deze dingen uit het bloed krijgt, worden hypercoagulability uiteindelijk leidt tot voedingstekorten, hormonale tekortkomingen en eventueel hypoxie of gebrek aan zuurstof. Naast de gebreken vereist dikke bloed dat het hart harder werken om pomp bloed door het lichaam.

Oorzaken van dikke bloed

Hypercoagulability is overgenomen of verkregen. Er zijn drie belangrijke factoren die tot verwerving van hypercoagulability leiden: afwijkingen in het bloedvat wall, afwijkingen in de onderdelen van het bloed en afwijkingen in de bloedstroom. De drie meest voorkomende situaties waarin hypercoagulation wordt bevorderd zijn stase, turbulentie en trauma. Stase betekent bloed heeft bundelen op één plaats (in de benen, na een operatie bijvoorbeeld), turbulentie is gekoppeld aan aneurysma en trauma's kunnen schade of een tumor die het bloedvat binnenvalt. Wanneer er geen milieu oorzaak is, deze afwijkingen vaak het gevolg van hoge bloeddruk, leverziekte, nierziekten en chemotherapie.

Symptomen van dikke bloed

Hebt u hypercoagulability, kan u ervaring van bloed dat verdikte verschijnt wanneer getekend, langzaam bloeden wanneer u zijn gesneden, voeding en hormonale tekortkomingen die worden weergegeven door het hele lichaam, miskramen en één of meer chronische aandoeningen, zoals chronische vermoeidheidssyndroom, candida of Prikkelbare darmsyndroom.

Behandeling van dikke bloed

Allermeest naar de tijd, hypercoagulability asymptomatisch en hoeft niet elke behandeling. De grootste risico's die samenhangen met hypercoagulability zijn die verband houden met een bloedstolsel reizen via de bloedsomloop. Een klonter kan worden ingediend in een slagader en ader capillair en afgesneden van het bloed normaal geleverd aan dat deel van het lichaam. Om dit te voorkomen, kunnen mensen die de ziekte hebben en treedt niet normaal geen symptomen alleen behandeling vereisen wanneer ze gaan hebben een operatie. Voor degenen die een bloedstolsel op de verkeerde plaats ervaren, moeten ze eerst ontvangen een IV anti-coagulant zoals heparine en ga vervolgens verder met een onderhoudsdosis van een orale anti-coagulant zoals warfarine natrium.


gerelateerde artikelen