Welke voedingsmiddelen blok Calcium absorptie?

December 4

Welke voedingsmiddelen blok Calcium absorptie?

Overzicht

Calcium is een mineraal dat essentieel is voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Het speelt een rol in veel processen, met inbegrip van spiercontractie, evenals de uitbreiding en de samentrekking van de bloedvaten. Het is ook essentieel in de ontwikkeling van de bot. Calcium eisen iets toenemen met de leeftijd, maar de gemiddelde persoon leeftijden van 19 tot en met 50, 1000 milligram per dag, volgens de Food and Nutrition Raad van bestuur bij het Institute of Medicine vereist. Veel van het voedsel dat je eet bevat calcium, hoewel sommige voedingsmiddelen ook de mogelijkheid hebben om het blokkeren van de hoeveelheid calcium die je lichaam kan absorberen.

Spinazie, sojabonen en cacao

Welke voedingsmiddelen blok Calcium absorptie?

Voedingsmiddelen die zijn over het algemeen beschouwd als zeer gezond en voedzaam voedsel bevatten soms calcium die je lichaam niet kan absorberen. Spinazie, sojabonen en cacao bevatten oxaalzuur. Deze stof bindt samen met het calcium in het levensmiddel bevatten, waardoor het bijna onmogelijk om op te nemen als u veel verbruiken. Het goede ding over oxaalzuur is dat het meestal heeft geen invloed op andere voedingsmiddelen die je tijdens dezelfde maaltijd eten mag.

Vezelrijk voedsel

Welke voedingsmiddelen blok Calcium absorptie?

Terwijl vezel zijn voordelen heeft bij het bevorderen van intestinale gezondheid en bevorderen de regelmatigheid van de darm, het ook schadelijk voor de absorptie van calcium zijn kan. Voedsel zoals hele tarwe brood en pasta's, appels, frambozen, linzen, bonen en artisjokken zijn allemaal hoog in vezel. Grote hoeveelheden vezels kunnen het verminderen van de hoeveelheid calcium die je lichaam kan absorberen. Je moet eten of een vezelrijk maaltijd of een hoog calcium-maaltijd eten, maar de twee niet door elkaar.

Havermout, maïs en rogge

Welke voedingsmiddelen blok Calcium absorptie?

Een andere stof die verantwoordelijk is voor de remming van de absorptie van calcium zijn phytates. Phytates veroorzaken calcium binden aan de darm en te voorkomen dat de opname in de bloedbaan. Voedsel zoals havermout, maïs, rogge, hele tarwe, noten, zaden, bonen, aardappelen, bramen, aardbeien, broccoli, wortelen en vijgen alle bevatten phytates. In tegenstelling tot oxaalzuur heeft de phytates in deze voedingsmiddelen ook de mogelijkheid voor de remming van de opname van calcium uit de hele maaltijd, niet alleen het voedsel die de stof bevatten. Koken helpt verminderen fytaat niveaus, evenals inweken, kiemen of gistende de bonen of korrels vóór consumptie.

Hoge fosfor voedingsmiddelen

Welke voedingsmiddelen blok Calcium absorptie?

Voedingsmiddelen rijk aan fosfor kunnen remmen calcium absorptie aangezien fosfor vitamine D voor absorptie vereist. Vitamine D is ook vereist voor de absorptie van calcium. Voedingsmiddelen die rijk aan fosfor zijn bevatten groene bladgroenten, hele granen, frisdranken, gedroogde bonen, vers fruit en pindakaas. Deze voedingsmiddelen concurreren met calcium rijk voedsel voor vitamine D om te worden geabsorbeerd, waardoor calcium uit te verliezen.


gerelateerde artikelen