De effecten van Salvia Divinorum op de hersenen

December 7

Salvia divinorum, beter bekend als "diviner van salie," is een lid van de mint familie die wordt gebruikt voor het opwekken van visioenen in religieuze rituelen beoefend door de mensen van de Mazateken in Mexico. Haar reputatie als een hallucinogeen heeft geleid tot een toename van het recreatieve gebruik van Salvia divinorum in de VS

Volgens het nationale Instituut op Drug Abuse (NIDA), is Salvia divinorum momenteel niet geregeld door het gecontroleerde akte van substanties, hoewel de Drug Enforcement Agency is nauwlettend de drug, en het kan uiteindelijk worden ingedeeld onder dezelfde wettelijke categorie als marihuana of LSD.

Depersonalisatie

Depersonalisatie is een staat waarin het onderwerp het gevoel van zijn buiten hun eigen lichaam ervaart, alsof hun eigen acties vanuit een extern perspectief observeren. Wereldvreemd individuen voelen detachement van hun identiteit. De ervaringen beschreven door degenen die van Salvia divinorum vaak zijn die van depersonalisatie.

Gebruikers van Salvia divinorum rapporteren dat zij "een sterk gewijzigde perceptie van de externe realiteit en het zelf, wat leidt tot een verminderd vermogen tot interactie met de omgeving," volgens naar NIDA. De depersonalisatie effect van Salvia divinorum maakt het van bijzonder belang met betrekking tot de gevaren van rijden terwijl onder zijn invloed.

Psychotomimetische effecten

Mohini Ranganathan, M.D., van de Yale-universiteit, heeft verklaard dat Salvia divinorum produceert psychotomimetische effecten, wat betekent dat een persoon die deze drug heeft genomen vergelijkbaar met psychose symptomen kan. Het gaat hierbij om audio- en visuele hallucinaties en wanen.

Onderzoekers Timothy Vortherms en Bryan Roth, van de Universiteit van North Carolina, hebben opgemerkt dat de werkzame stof in Salvia divinorum een verschillende chemische structuur van andere hallucinogenen draagt. Ze verder staat dat hierdoor Salvia divinorum nuttig in de ontwikkeling van nieuwe psychotrope medicijnen blijken kan.

Stemming veranderende effecten

Mayo Clinic consultant Jay Höcker, M.D., beschrijft Salvia divinorum als een verscheidenheid van stemming-gerelateerde effecten, met inbegrip van paranoia, verwarring, zinloze gelach en verlies van emotionele reacties veroorzaakt.

Hoewel Salvia divinorum vaakst met hallucinogene drugs vergeleken is, bleek vragenlijsten verspreid onder gebruikers van de drug door het departement psychologie aan de Universiteit van de staat Minnesota een nauwere vergelijking aan de gevolgen van marihuana, in plaats van traditionele hallucinogenen.

Höcker wijst erop dat Salvia divinorum niet verslavend, maar waarschuwt dat er niet om te bepalen van de risico's of lange-termijn effecten van de drug veiligheid proeven hebben plaatsgevonden.


gerelateerde artikelen