Over plomp ooglid syndroom

December 16

Over plomp ooglid syndroom

Plomp ooglid syndroom kan leiden tot chronische oog ongemak in één of beide ogen. Een aantal factoren lijken te werken samen aan oorzaak plomp ooglid syndroom, die gevolgen voor zowel jonge kinderen als volwassenen hebben kan. Plomp ooglid syndroom kan leiden tot oog schade indien niet behandeld en kan ook duiden op de aanwezigheid van meer ernstige ziekte.

Oorzaken

Een persoon die plomp ooglid syndroom ontwikkelt heeft een verminderde hoeveelheid elastine in het bovenste ooglid. Elastine zorgt u ervoor dat weefsels strak en stevig. Afwijkingen in de meibomian klier, die olie als onderdeel van de traanfilm in het oog levert, ook bijdragen aan plomp ooglid syndroom. Blepharochalasis--chronische ooglid zwelling of oedeem--ook een rol kan spelen in plomp ooglid syndroom door leidt tot het dunner worden van de huid, de ontwikkeling van kleine gebroken bloedvaten en versoepeling van de pees die helpt bij het opheffen van het bovenste ooglid, de musculus levator aponeurosis.

Symptomen

Een diskette bovenste ooglid is gemakkelijk everted, of omhoog gevouwen. De getroffen ogen kan ook ontwikkelen voor chronische irritatie, droogheid, roodheid, jeuk en mucousy lozen, met name in de ochtend. Het ooglid kan hangen en het onderste ooglid omvallen wanneer de ogen sluit, een aandoening die bekend staat als Imbricatie. Wimpers kunnen draaien naar binnen en wrijven tegen het oog, irriterend en eventueel beschadiging van het hoornvlies. Erosie van het hoornvlies kan leiden tot verlies van de visie.

Risicofactoren

Meer mannen dan vrouwen ontwikkelen plomp ooglid syndroom, meest vaak voorkomende in middenleeftijd zwaarlijvige mensen. Veel mensen met het syndroom van floppy ooglid slapen gewoonlijk aan dezelfde kant of met hun gezicht omgezet in het bed of hoofdkussen. Het contact met het kussen kan chronische irritatie die tot de symptomen die gepaard gaan met de aandoening leidt veroorzaken. Obstructieve slaap apneu, wat in meerdere perioden waar geen ademhaling elke nacht resulteert plaatsvindt, schijnt ook te verhogen het risico van floppy ooglid syndroom.

Behandeling

Die betrekking hebben op het oog tijdens de nacht te beschermen tegen irritatie of taping die op dicht voorkomt schade aan het oppervlak van het oog en chronische irritatie. De diagnose van het syndroom van floppy ooglid moet ook leiden tot slapen studies om te testen voor obstructieve slaap apneu. Kunstmatige scheur gebruik overdag en voordat bed ongemak vermindert en ook het oog minder gevoelig voor schade maakt. Gewichtsverlies en behandeling van slaapapneu ook helpen verminderen het risico van floppy ooglid syndroom. Chirurgische aanscherping van het ooglid kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn geworden.

Overwegingen

Plomp ooglid syndroom in en van zichzelf kan schade aan het oppervlak van het oog, maar het wijst ook op de mogelijkheid van obstructieve slaap apneu, een potentieel ernstige aandoening. Obstructieve slaap apneu verhoogt het risico van hartaanval, slag, congestief hartfalen, hartritmestoornissen evenals glaucoom, verhoogde oogdruk dat tot verlies van de visie van schade aan de oogzenuw leiden kan.


gerelateerde artikelen