Collageen-deficiëntie

December 4

Collageen-deficiëntie

Collageen is een eiwit gevonden in de huid die de huid het uiterlijk van de volheid en gladheid geeft. Bovendien, het voedt inwendige organen, spieren, pezen, kraakbeen, en is aanwezig in de tanden. Collageen maakt 25% van de totale hoeveelheid eiwitten in het lichaam. Naarmate je ouder worden, afneemt collageenproductie, waardoor de verschijning van rimpels, littekens en slappe huid.

Betekenis

Er zijn ongeveer 20 verschillende soorten collageen in je lichaam. Elke groep van collageen heeft een cruciale rol in veel van de lichaamsfuncties, zoals de vorming en handhaving van de inwendige organen. Collageen is essentieel voor gezonde, gladde huid. De laag van de huid verantwoordelijk voor rimpels heet de dermis. Het dermis bestaat uit bloedvaten, sebaceous klieren en haarfollikelen. Collageen is nodig voor de steun en de elasticiteit van deze laag van de huid.

Oorzaken

Collageenproductie vermindert natuurlijk als je leeftijd. Bovendien, kan degeneratie van collageen waardoor de huid worden veroorzaakt door milieufactoren zoals blootstelling aan de zon. Bindweefselziekten, zoals reumatische koorts, reumatoïde artritis en lupus, kunnen ook leiden tot degeneratie van de collageen, zegt HealthScout.

Symptomen

De groep van collageen die betrekking heeft op de huid toont symptomen van rimpels, slappe huid en een huid die gemakkelijk vatbaar tot littekenvorming. Wanneer er een tekort aan collageen in de spieren, ervaren u spierpijn en pijn. Daarnaast is een deficiëntie van de collageen in het kraakbeen leidt tot pijn in de gewrichten.

Behandeling

Als uw collageen-deficiëntie is van invloed op uw huid, waardoor rimpels en verslapping van de huid, kan het worden behandeld met collageen injecties. Collageen injecties betrekken de injectie van gezuiverde dier of cadaver afkomstige collageen onder de huid van het getroffen gebied. Collageen tekort op het gebied van de organen kan worden behandeld met collageen supplementen. Collageen supplementen zijn beschikbaar in vloeistof en pil vorm. Bovendien, kunnen collageen supplementen verhinderen collageen gebreken ontwikkelen. Volgens de symptomen van de ziekte van Parkinson zijn zink, vitamine C en bioflavonoïden essentieel in de productie van collageen. Raadpleeg altijd uw arts voordat u begint een supplement-regime.

Risico 's

Geneesmiddelen op recept gebruikt ter aanvulling van de collageen kunnen bijwerkingen hebben. Collageen supplementen worden geproduceerd uit de weefsels van dieren. Als u vooraf bestaande medische aandoeningen of allergisch voor bepaalde dieren bent, laat uw arts weten.


gerelateerde artikelen