Kan ik basilicum eten tijdens de zwangerschap?

July 15

Kan ik basilicum eten tijdens de zwangerschap?

Een gemeenschappelijke mythe is dat zwangere vrouwen basilicum, waarvan groene aromatische bladeren zijn gebruikt, vers of gedroogd aan smaak levensmiddelen moeten vermijden. Echter is het veilig gebruik van het kruid een punch van smaak toevoegen aan uw stoofschotels, soepen, pizza's of salades. Zwangere vrouwen moeten vermijden rekening basilicum of elk type kruidensupplement in geconcentreerde bedragen.

Effecten op de zwangerschap

Linda B. White, M.D., opmerkingen over de site bevalling oplossingen dat vele kruiden rijk aan vluchtige oliën zijn. In hoge doses genomen, deze actieve verbindingen stimuleren of irriteren de baarmoeder bij zwangere vrouwen. Basilicum en andere kruiden in de mint familie zoals Marjolein, oregano, pepermunt en rozemarijn bevatten actieve oliën. De angst is dat dit een zwangere vrouwen te mislukken of te bezorgen van een premature baby kan veroorzaken. Echter, White adviseert Basilicum kan veilig worden gebruikt als een keukenkruid in kleine hoeveelheden--net genoeg om het toevoegen van kruiden.

Gezondheidsvoordelen van basilicum

Wanneer gebruikt als een kruid koken om de smaak van voedsel, biedt basilicum een scala aan voedingswaarde. Purdue University constateert dat dit groene lommerrijke kruid bevat antioxidanten genoemd flavonoïden die helpen de afvalstoffen uit het lichaam verwijderen en stimuleren het immuunsysteem. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt basilicum toevoegen aan voedsel om te helpen evenwicht bloedsuikerspiegel.


gerelateerde artikelen