Granen en Acne

July 11

Granen en Acne

Begin de dag met een kom ontbijtgranen is een snelle en gemakkelijke manier om brandstof omhoog in de ochtend voordat u naar school of werk. Helaas, de meeste ontbijtgranen, met uitzondering van enkelen, behoren tot een categorie levensmiddelen die kunnen bijdragen aan acne en te voorkomen dat u duidelijk huid. Inzicht in de verbinding tussen de voedsel dat je eet en uw acne kan u helpen om het onder controle.

Hoge glycemische levensmiddelen

Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index leiden tot een snellere en grotere stijging uw bloedsuiker en insulineniveaus na het eten, in vergelijking met voedingsmiddelen met een lage glycemische index. De glycemische index of GI, wordt gemeten op een schaal van 0 tot 100. Een GI van 70 en hoger is hoog, 55 en hieronder is laag, en tussen 56 en 69 is matig. Een studie gepubliceerd in juli 2007 de kwestie van "The American Journal of Clinical Nutrition" bleek dat het verminderen van de glycemische lading van het dieet van de deelnemers, door vervanging van hoog glycemische voedingsmiddelen met koolhydraatarme voedingsmiddelen of lage glycemische levensmiddelen, verminderde acne laesies met ongeveer 50 procent in 12 weken.

Ontbijtgranen

De meeste ontbijtgranen hebben een matige tot hoge GI. Het is niet alleen de toegevoegde suiker gevonden in ontbijtgranen raakt de GI waarde, maar ook het soort zetmeel in de korrels en de mate van verwerking. Bijvoorbeeld, hebben cornflakes en gepofte tarwe een GI van 80; zemelen vlokken en haver ringen, een GI van 74; gepofte rijst, een GI van 83; chocolade-smaak granen, een GI van 77; geraspte tarwe, een GI van 67; tarwe vlokken, een GI van 69; en reguliere-, instant- of op smaak gebracht havermeel, een GI van 63.

Ontbijtgranen, insuline en Acne

De GI van een levensmiddel is consistent met de insuline-index, of de hoeveelheid insuline die de alvleesklier in reactie op de koolhydraat-rijke voedingsmiddelen scheidt. Vanwege de matige en hoge GI van de meeste ontbijtgranen, kan ontbijtgranen eerste ding in de ochtend te eten snel verheffen uw insulineniveaus. Hogere niveaus van de insuline kunnen verhogen het niveau van verschillende hormonen in je lichaam, met inbegrip van IGF-1 en IGFBP-3, die beide bij de pathogenese van acne, betrokken zijn zoals uitgelegd in een artikel in "Seminars van cutane geneeskunde en chirurgie" in 2005.

Lage glycemische ontbijt alternatieven

Ter verbetering van uw acne, door je kom ontbijtgranen te vervangen door een lagere glycemische optie. De ontbijtgranen met de laagste GI omvatten pap gemaakt van staal-cut haver, ouderwetse havermout, gierst of quinoa. Als u liever brood of toast, kies zuurdesem brood of brood gemaakt van 100 procent stone-ground volkoren meel. Als alternatief, omelet met groenten, cheesy roerei met worst, of opgewarmd restanten van de vorige dag maken perfecte lage glycemische substituten voor uw gebruikelijke ontbijt granen.


gerelateerde artikelen