Cortisol Blocker supplementen

July 8

Cortisol Blocker supplementen

De meeste mensen het erover eens dat te veel stress een negatief effect op het menselijk lichaam heeft, maar veel kunnen worden verrast dat hoge cortisol niveaus kunnen verhogen de vetopslag, insulineresistentie en zelfs leiden de vroegtijdige dood van de hersencellen tot. Dr Robert Kapolsky, auteur van het best-selling boek over stress "Waarom Zebra's niet krijgen zweren," legt uit hoe het stress-hormoon samenwerkt met een scala aan verschillende lichaamssystemen. Sommige kruiden kunnen verzachten de vrijlating van cortisol.

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine onderscheidt zich als een van de vele fosfolipiden aanwezig in het menselijk lichaam. Het heeft bijzondere aandacht vanwege haar capaciteiten om cortisol niveaus ontvangen. Charles Poliquin, de Canadese sterkte coach die 16 Olympische medaille-winnende atleten heeft opgeleid, beveelt het gebruik van dit supplement's avonds slaap verbeteren en lagere niveaus van cortisol, waardoor een betere omgeving voor spiergroei. Fosfatidylserine verhoogt de gevoeligheid voor cortisol in de hypothalamus, een deel van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het hormonale evenwicht. Dit effect leidt tot een verminderde signaal tot de bijnieren en minder cortisol release.

Siberische Ginseng

Één van vele adaptogenic kruiden, Siberische ginseng wordt geleverd met een schat van onderzoek ter ondersteuning van het gebruik ervan in een verscheidenheid van voorwaarden. Ook bekend als eleuthero senticoccus, traditionele geneeskunde in zowel Rusland en China heeft in dienst dit kruid te verbeteren van de weerstand tegen infectie, verbeteren van de stressrespons en zelfs ondersteunen atletische prestaties. Onderzoekers van de Universiteit van Maryland Medical Center krediet de eleutherosides binnen het kruid als verantwoordelijke voor het adaptogenic effect, waarbij sprake is van een vermindering van een overmatige productie van cortisol in de bijnieren.

Vitamine C

Vitamine C speelt een aantal rollen in het menselijk lichaam, van versterking van de wanden van bloedvaten aan het verstrekken van een sterke anti-oxidant functie bij elke cel. De vitamine toont echter ook aan op een krachtige invloed op de functie van de bijnieren, het vergemakkelijken van een evenwichtige vrijkomen van hormonen uit de bijnierschors en normaliseren van cortisol niveaus wanneer ze te hoog klimmen. David Robson, een bijdrage aan «««Bodybuilding.com, opgemerkt hoe patiënten onder stress aanzienlijk lager cortisol niveaus vastgelegd na ontvangst van de 3g vitamine C per dag.


gerelateerde artikelen