Effect van grapefruitsap drinken op de Prohormones

June 21

Effect van grapefruitsap drinken op de Prohormones

Prohormones, verbindingen met soms als voedingssupplementen, fungeren als steroïden in je lichaam, zoals uitgelegd door UK-spier. Zoals steroïden werken prohormones om snel bouwen spier- en kracht. Sommige atleten en bodybuilders nemen prohormones met grapefruitsap te intensiveren van de effecten van hormonen. Dit kan werken maar gevaarlijk kan zijn. Praat met uw arts alvorens prohormones en voor het combineren van grapefruit met medicatie of dieet aanvullen.

Grapefruitsap en CYP34A enzym

Grapefruitsap, evenals hele grapefruits en andere producten met grapefruit, maken het moeilijker voor je lichaam om efficiënt metaboliseren drugs of supplementen zoals prohormones. Grapefruit remt uw lichaamseigen CYP34A enzym uit het afbreken van medicijnen, volgens een rapport van de "New York Times" gezondheid. Grapefruitsap kan doeltreffender prohormones, evenals het gevaar. Als uw CYP34A enzym niet goed breken van medicatie of supplementen die uw lichaam ingaan, kan je eindigen met een overdosis van de stof in je lichaam.

CYP34A enzym en Prohormones

Prohormones kan het verhogen van de niveaus van testosteron, oestrogeen en progesteron in je lichaam. Testosteron kan verhogen uw spier massa en kracht. Het kan ook het verhogen van agressie en sex-drive, evenals een verhoging van uw kans op het ontwikkelen van haaruitval en acne. Grapefruit met prohormones consumeren kan verheffen deze effecten. Het kan ook het risico van bijwerkingen van teveel oestrogeen, zoals een toename van vet winst en water gewicht verheffen. Andere bijwerkingen zijn hoge bloeddruk en leverschade. Grapefruitsap combineren met prohormones verhoogt het risico van dergelijke bijwerkingen.

Prohormones en oestrogeen

Prohormones bevatten oestrogeen, net als geboortebeperking pillen. Pompelmoes en grapefruitsap kunnen levensbedreigende bijwerkingen veroorzaken als gecombineerd met geboortebeperking pillen. Grapefruit maakt het moeilijk voor je lichaam te metaboliseren van oestrogeen, waardoor uw risico voor het neveneffect van de ontwikkeling van bloedstolsels. Bloedstolsels kunnen leiden tot gangreen, hartaanvallen en beroertes. Volgens een artikel in "The Sun" in April 2009 verloor een vrouw die een grapefruit dieet gevolgd voor drie dagen, terwijl ook het nemen van orale anticonceptiva bijna een been tot gangreen na het ontwikkelen van een bloedstolsel.

Overwegingen

Het neemt niet veel grapefruit of grapefruitsap te vertragen van uw lichaam metabolisme van prohormones en andere supplementen en medicijnen. Een glas grapefruitsap drinken kan vertragen uw lichaam absorptie van medicijnen met 47 procent, volgens de Harvard Medical School Family Health Guide. Het effect van grapefruitsap op uw CYP34A enzym slijt langzaam af. Zelfs 24 uur nadat u inslikken, kan grapefruitsap nog metabolisme van prohormones remmen met meer dan 15 procent. Praat met uw arts voordat u nemen prohormones of grapefruitsap te combineren met medicatie en de eventuele aanvulling neem.


gerelateerde artikelen