Wat zijn de behandelingen voor C. Diff?

June 7

Wat zijn de behandelingen voor C. Diff?

Clostridium difficile, ook bekend als C. difficile of C. diff, is een bacterie die vaak diarree en ontsteking van de dikke darm veroorzaakt. C. difficile is zeer besmettelijk bij mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem en treedt vaak op bij mensen met een ziekte waarvoor langdurig antibiotica gebruik of bij oudere patiënten in ziekenhuizen of verpleeghuizen. Volgens de National Institutes of Health zijn symptomen van C. difficile koorts, verlies van eetlust, misselijkheid en buikpijn en tederheid. Onbehandelde C. difficile kan leiden tot levensbedreigende complicaties.

Metronidazol

Metronidazol artsen vaak gebruikt voor de behandeling van milde gevallen van C. difficile, volgens de MayoClinic.com. Metronidazol is een antibioticum medicatie vaak gebruikt voor de behandeling van inflammatoire darmziekte, giardiasis, gastritis als gevolg van H. pylori en tandheelkundige infecties als goed als antibiotica-geassocieerde C. difficile. Metronidazol werkt door bacteriën te doden of hun groei te voorkomen. De medicatie is beschikbaar als een tablet, capsule, oplossing, poeder en vloeibare suspensie. MayoClinic.com verklaart dat bij de behandeling van een bacteriële infectie zoals C. difficile, patiënten meestal medicijnen oraal elke zes uur gedurende zeven dagen nemen. Bijwerkingen van metronidazol kan zijn diarree, duizeligheid, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid, braken en maag pijn of krampen.

Vancomycine

Vancomycine behoort tot een klasse van medicijnen genoemd glycopeptiden antibiotica; artsen gebruiken vaak voor ernstige C. difficile-infecties. Mondelinge vancomycine werkt door het doden van de intestinale bacteriën die veroorzaken van C. difficile. Artsen vaak voorschrijven vancomycine oraal drie tot vier keer per dag voor zeven tot 10 dagen bij de behandeling voor C. difficile. De National Institutes of Health verklaart dat terwijl vancomycine werkt om te doden van de bacteriën in de darmen het niet op bacteriën in een ander deel van het lichaam werken zal wanneer oraal in te nemen. Patiënten nemen vancomycine vaak ervaren misselijkheid en braken. Vancomycine kan potentieel ernstige bijwerkingen zoals beltonen in de oren, flauwvallen, duizeligheid, wazig zicht, ongebruikelijke het kneuzen of bloeden, netelroos, jeuk, koorts en rillingen. Patiënten moeten hun arts waarschuwen als ze deze symptomen.

Probiotica

Artsen suggereren vaak probiotica bij de behandeling van C. difficile te helpen herstellen van het lichaam van de gezonde darmflora. Het menselijk lichaam is vol met nuttige bacteriën die het lichaam het immuunsysteem te onderhouden helpen, beschermen tegen ziekteverwekkende micro-organismen en steun in de vertering en opname van voedingsstoffen. Wanneer een persoon neemt antibiotica om ongezonde bacteriën te doden kapot ze ook per ongeluk veel van de nuttige bacteriën die het juiste evenwicht in het lichaam helpen, waardoor patiënten kwetsbaar wordt voor een aantal opportunistische ziekten zoals C. difficile en gist infecties. Probiotica zijn levende micro-organismen die kunnen helpen bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam. Mensen hoeft niet een recept te nemen van probiotica en zij kunnen vaak worden gevonden in de gezondheid van voedsel en aanvulling van de winkels.


gerelateerde artikelen