Peer Pressure tieners in bendes beïnvloeden?

January 10

Peer Pressure tieners in bendes beïnvloeden?

Volgens «««HealthyChildren.org is een belangrijke reden tieners toetreden bendes wegens peer druk en een verlangen om te passen bij hun collega's doen. Echter, bieden andere redenen, als het hebben van laag gevoel van eigenwaarde en een verlangen om zich veilig voelen, afgezien van groepsdruk, aanwijzingen over waarom tieners zijn geneigd aan bendes.

Onafhankelijkheid en identiteit

Het is natuurlijk voor tieners te willen onafhankelijk geworden en hebben hun eigen identiteit. Volgens Valerie Ulene het artikel, "Een tiener vrienden zijn een krachtige invloed" in de Los Angeles Times, tieners op zoek bent om afstand te nemen van hun familie en dus hebben ze gekopieerd gedrag en houding van hun vrienden. Dit geeft hen peer goedkeuring, maar kunt ook tieners hebben hun eigen identiteit buiten het gezin. Dus, als een tiener vrienden bendeleden zijn, is het waarschijnlijk dat de tiener zult ook willen toetreden tot de bende.

Populariteit en toebehoren

Veel tieners een gevoel van verbondenheid en Gemeenschap in een bende kan, en een lid van de bende tieners voelen populair, met een kans te hebben wat plezier. Volgens "Bende preventie: een overzicht van onderzoek en programma's" door James C. Howell en gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie Juvenile Justice Bulletin, vele bendes lijken aantrekkelijk voor tieners omdat de bendes cool en populair lijken, en ze tieners een gelegenheid bij te wonen van partijen geven en socialiseren en voldoen aan de leden van het andere geslacht. Howell beweert ook dat populaire cultuur kan het idealiseren van bendes, die tieners tot aansluiting bij zal beïnvloeden.

Laag gevoel van eigenwaarde

Bendes kunnen stimuleren gevoelens van verbondenheid en gevoel van eigenwaarde en kwetsbare tieners kunnen deelnemen in bendes te stimuleren hun gevoel van eigenwaarde, omdat een lid van de bende ze gevoelens van macht en invloed geven kan. Howell noemt een aantal factoren die tieners laag gevoel van eigenwaarde geven, zoals slecht doen op school of breken met een jongen of meisje, als mogelijke redenen waarom een tiener aan bendes kan worden getrokken. HealthyChildren.org beweert dat de bendes aantrekkelijk kunnen zijn voor tieners die laag gevoel van eigenwaarde hebben en wier families geven hen geen met gevoelens van liefde en acceptatie.

Veiligheid

Tieners kunnen zich voegen een bende uit angst voor hun eigen veiligheid van andere tieners en bendes. Volgens het boek "Into the Abyss, een persoonlijke reis naar de wereld van straatbendes," door Mike Carlie, Ph.D., bendes gevoelens van veiligheid en beveiliging bieden. Tieners, met name die van disfunctionele of beledigende huizen of degenen die last hebben van een gebrek aan ouderlijke steun, kunnen worden aangetrokken voor de veiligheid en de ondersteuning van bendes. Howell beweert ook dat tieners die in onveilige buurten wonen er ook gevaar voor deelname aan een bende.


gerelateerde artikelen