Zuivel allergiesymptomen bij volwassenen

January 26

Zuivel allergiesymptomen bij volwassenen

Zuivel allergiesymptomen bij volwassenen komen minder vaak voor dan bij kinderen, maar ze hebben de neiging om langer zal aanhouden. Huid, ademhalings- en gastro-intestinale symptomen kunnen afzonderlijk optreden of kunnen ze overlappen. In de meest ernstige gevallen van zuivel allergie is anafylaxie een levensbedreigende symptoom. Een artikel in de uitgave van maart 2007 van "kleine herkauwers" onderzoeksnotities die koe melk bevat meer dan 20 eiwitten die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Veranderingen van de huid

Zuivel allergiesymptomen bij volwassenen

De reacties van de huid na het drinken of het eten van zuivelproducten zijn vaak voor bij mensen die allergisch bent. Een uitslag kan uitbarsten en verspreid op het gezicht en lichaam. De huid lijkt ontstoken. Kasten kan worden weergegeven als jeukende rode striemen. Eczeem, beschreven als patches van jeukende en droge huid, heeft ook gemeld. De huid kan zwellen binnen haar diepere lagen--een aandoening genaamd angio-oedeem. Deze problemen kunnen onmiddellijk optreden op de consumptie van de zuivel product of binnen een dag daarna. Wanneer er huidreacties optreden uur later, kan het moeilijker te lokaliseren zuivel allergie als de oorzaak.

Spijsvertering symptomen

Zuivel allergiesymptomen bij volwassenen

Volgens richtlijnen gepubliceerd in 2010 door de Wereldorganisatie voor de allergie, hebt u kunt een zuivel allergie, melk consumeren wakkeren het hele maagdarmkanaal, beginnend met de mond. Orale allergie syndroom, of lip zwelling, kan zich voordoen als je melk drinkt. De slokdarm kan worden ontstoken, waardoor het moeilijk te slikken veroorzaakt braken. Symptomen lijken op ziekte van de Terugvloeiing gastro-oesofageale ook gemeld, alsook opgeblazen gevoel, maag krampen, obstipatie en diarree.

Ademhalingsproblemen

Zuivel allergiesymptomen bij volwassenen

Respiratoire symptomen van zuivel allergie treden meestal op met andere symptomen. Bovenste luchtwegen problemen zijn gemeenschappelijkst en omvatten rhinitis--een term gebruikt om te omvatten veel verschillende symptomen, zoals niezen, lopende neus, keel kietelen en jeuk neuspassages. Piepende ademhaling, benauwdheid en gevoel kort van adem zijn lagere respiratoire symptomen. Dit zijn zowel minder vaak en ernstiger dan de bovenste respiratoire symptomen. Hoewel zeldzaam, kan inhalatie van melkeiwitten door degenen met zuivel allergie leiden tot een astmatische reactie. Dit kan gebeuren door te ademen in de damp van kokend melk of melkpoeder.

Anafylactische reactie

Zuivel allergiesymptomen bij volwassenen

De meest ernstige symptoom van een zuivel allergie is anafylaxie. In de zwaarst getroffen door zuivel allergie, begint een anafylactische reactie, als het zich voordoet, meestal binnen enkele minuten na inname. Anafylaxie is een systemische reactie, wat betekent dat het van invloed is op verschillende orgaansystemen. Naast de huid, gastro-intestinale en respiratoire symptomen al beschreven, kan vernauwing van de keel maken het moeilijk om te ademen. Piepende ademhaling, tremoren, zijn flauwvallen en aanvallen ook bekend symptomen van anafylaxie. Anafylactische reactie op zuivel consumptie is een medische noodsituatie die onmiddellijke behandeling vereist.


gerelateerde artikelen