Zijn crosstrainers goede oefening?

October 9

Zijn crosstrainers goede oefening?

Elliptische machines uitzien grappig als je niet gewend bent aan hen, maar je waarschijnlijk met het lachen stoppen zal wanneer je over hun voordelen leert. Een kruising tussen een loopband en een trap-klimmen-machine, elliptische machines bieden een training die in de categorie van goede oefening valt--, hoewel ze niet per se geschikt voor iedereen.

Voordelen van cardio/spier

Elliptische machines bieden een aërobische training die verhoogt uw hartslag en grote spiergroepen werkt voor een langere periode van tijd. Crosstrainers versterken met name uw onderbenen, terwijl ze ook Toon je billen. De machines hebben een gladde, glijdende beweging die is minder wankelen op uw beenderen en gewrichten dan hoge impact aerobics zoals joggen of springtouw, met name van belang als u gemeenschappelijke problemen hebben of van blessure herstellende bent. U kunt met de beweging van het zweefvliegen ook op harder werken dan zou u op een loopband of stair climber zonder het gevoel alsof u in meer inspanning zet.

Extra voordelen

Veel machines hebben verplaatsingsgrepen waarmee een arm en bovenlichaam training op hetzelfde moment als u uw benen werken. Crosstrainers bieden een training die combineert de voorwaartse beweging van de loopband en de verticale beweging van de trap klimmer, die effectief is voor cross-training. De machines omvatten een aantal voorgeprogrammeerde trainingen om te helpen afwenden van verveling, en u kunt gemakkelijk het tussenvoegen van krachtige uitbarstingen van bewegingen in uw routine.

Calorieën verbrand

Elliptische machines verbranden meer calorieën dan joggen, springen touw of hoge impact stapaerobics. Tellingen van de calorie is afhankelijk van uw gewicht en de intensiteit en de duur van uw training. Gemiddeld, verbrandt met behulp van een elliptische machine 13 calorieën per minuut, waardoor tot 390 calorieën tijdens een 30-minuten training berekent. Als u met krachtige armbewegingen overeenkomen met uw been bewegingen, kunt u het calorie branden nog verder verhogen.

Nadelen

Hoewel Crosstrainers een gladde bieden, glijden van de training, kan die training worden intens, Cleveland Clinic waarschuwt. Het niveau van intensiteit, zelfs op de machines laagste niveaus, kunnen te groot als je net een oefenprogramma begint of ernstig uit vorm. Voer een korte test op de elliptische trainer om te bepalen als u nog steeds praten kunt terwijl u werkt, een manier om te meten of de uitoefening te extreem.


gerelateerde artikelen