Magnesium-deficiëntie ziekten

November 7

Magnesium-deficiëntie ziekten

Veel voorwaarden kunnen magnesium tekort ziekte veroorzaken. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is magnesium een van de belangrijkste mineralen voor de menselijke gezondheid en het welzijn. Magnesium wordt gebruikt door het hart, de spieren en de nieren, en het draagt bij aan de samenstelling van botten en tanden. Magnesium activeert enzymen, helpt met beheersing van het energieverbruik productie en helpt de hoeveelheid calcium, koper, zink, kalium en vitamine D in het lichaam van een persoon.

Diabetische acidose

Diabetische acidose is een veelvoorkomende oorzaak van magnesium tekort bij mensen met diabetes. Volgens MedlinePlus is diabetische acidose, ook bekend als diabetische ketoacidose, een complicatie van diabetes dat manifesteert wanneer iemands lichaam geen gebruik maken van suiker, of glucose, als energiebron is omdat zijn lichaam onvoldoende insuline of geen insuline helemaal produceert. In plaats van glucose energie op te wekken, begint het lichaam afbreken van vet. Vetafbraak bijproducten worden ketonen genoemd. De opbouw van ketonen in het lichaam kan bereiken giftige niveaus in diabetici. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met diabetische acidose meer verminderde magnesium niveaus, snelle ademhaling, droge mond en huid, fruitige ruikende adem, misselijkheid en braken, buikpijn, vermoeidheid, vaak moeten plassen, spierstijfheid, kortademigheid, hoofdpijn en verminderde bewustzijn.

Hypoparathyroidism

Hypoparathyroidism kan leiden tot het lichaam van een persoon te verliezen grote hoeveelheden magnesium. MayoClinic.com stelt dat hypoparathyroidism is een aandoening waarbij het lichaam abnormaal lage niveaus van het hormoon bijschildklier, ook bekend als parathormone produceert. Parathormone is belangrijk voor de regulering en handhaving van het evenwicht van calcium, fosfor en andere mineralen in het lichaam, met inbegrip van magnesium. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met hypoparathyroidism verminderde magnesium niveaus bevatten, tintelingen of brandende sensaties in de lippen en extremiteiten, spierpijnen of krampen in heel het lichaam, spierkrampen, vermoeidheid, zwakte, droge huid, broze nagels, angst of nervositeit, hoofdpijn, depressie en geheugenproblemen. Bepaalde risico-factoren verhogen de kans op ontwikkeling van hypoparathyroidism, met inbegrip van recente schildklier chirurgie, een familiegeschiedenis van de voorwaarde en met ziekte van Addison--een auto-immune aandoening die is gekoppeld aan de bijnieren.

Hyperthyreoïdie

Hyperthyreoïdie kan magnesium tekort veroorzaken. Volgens het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten is hyperthyreoïdie, ook bekend als thyrotoxicosis, een aandoening waarbij de schildklier meer schildklierhormoon produceert dan het lichaam nodig heeft. Ongeveer 1 procent van de Amerikanen hebben hyperthyreoïdie, stelt de NIDDK. Hyperthyreoïdie komt vaker voor bij vrouwen dan mannen. Vele factoren kunnen leiden tot hyperthyreoïdie, zoals de ziekte van Graves, schildklier knobbeltjes, ontsteking van de schildklier, consumeren te veel jodium en inname van bepaalde medicijnen. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met hyperthyreoïdie omvatten verminderde magnesium niveaus, zenuwachtigheid of prikkelbaarheid, vermoeidheid, spierzwakte, slaapproblemen, warmte intolerantie, hand tremoren, onregelmatige hartslag, diarree, gewichtsverlies, stemmingswisselingen en struma, of vergroting van de schildklier.


gerelateerde artikelen