Voedsel dat hoog in sulforafaan

December 3

Voedsel dat hoog in sulforafaan

Overzicht

Sulforafaan behoort tot een groep van fytochemicaliën, of ziekte te bestrijden stoffen in plantaardig voedsel, bekend als de isothiocyanaten. Samen met verwante fytochemicaliën helpt het om te voorkomen dat tegen de ontwikkeling van kanker. Sulforafaan voorkomt dat bepaalde enzymen activeren van kankerverwekkende stoffen in het lichaam en verhoogt het lichaam de productie van andere enzymen die kankerverwekkende stoffen uit het systeem schoon voordat ze cellen beschadigen kunnen, volgens bronnen zoals de Breast Cancer Research Program. Sulforafaan wordt geproduceerd in kruisbloemige groenteplanten alleen wanneer twee enzymen in aparte "zakjes" reageren, myrosinase en glucoraphanin.

Broccoli spruiten

Voedsel dat hoog in sulforafaan

Broccoli kiemen zijn de rijkste bron van het voedsel van glucoraphanin, de voorloper van sulforafaan, of SFN, ook bekend als glucoraphanin sulforaphane. Drie oude dag broccoli spruiten zijn geconcentreerde bronnen van dit fytochemische, aanbieden van 10 tot 100 keer meer van het, door gewicht, dan planten van volgroeide broccoli of bloemkool, volgens onderzoek gepubliceerd in September 1997 in de "Proceedings of the National Academy of Sciences". Een 1-ounce portie biedt 73 mg sulforafaan glucosinolaat. Per portie van 100 gram te ontwijken bieden broccoli spruiten ongeveer 250 milligram. U kunt het kopen van broccoli spruiten in veel health food winkels en sommige supermarkten. Licht gekookt, smaken ze vergelijkbaar met gestoomde spinazie.

Spruiten

Voedsel dat hoog in sulforafaan

Een andere groente binnen de kruisbloemige of Brassaca familie is de stronk van Brussel. Volgens het Linus Pauling Instituut voor onderzoek van de micronutriënt, terwijl alle crucifere groenten rijk aan deze ziekte te bestrijden fytochemicaliën zijn, zijn sommige crucifere groenten betere bronnen van specifieke glucosinolaten, of sulforafaan precursoren, dan anderen. Een portie 1/2-cup of 44 gram spruiten, rauw, biedt ongeveer 104 milligram van totale glucosinolaten. Glucosinolaten zijn in water oplosbare verbindingen die worden doorgespoeld in het koken van water. Deze fytochemicaliën zijn gemakkelijk vernietigd. Kruisbloemige groenten koken voor slechts 9 tot en met 15 minuten vermindert totale glucosinolaatgehalte met 18 tot en met 59 procent, volgens onderzoek gepubliceerd in September 2003 in de "British Journal of Nutrition." Methoden die gebruikmaken van minder water, zoals magnetron of stomen, koken kan verminderen verliezen.

Kool

Voedsel dat hoog in sulforafaan

Er zijn verschillende soorten kool--waarvan vele rijk aan glucosinolaten zijn. Twee variëteiten in het bijzonder zijn hoog in deze sulforafaan voorloper, Savoye en rode kool. Net als bij andere kruisbloemige groenten, koken vernietigt de phytochemische en de reactie tussen myrosinase en glucoraphanin, nodig voor de productie van sulforaphane kan remmen. Een 1/2-cup of 45 gram gehakte Savooikool biedt 35 milligram van totale glucoarphanins, terwijl dezelfde hoeveelheid gehakte rode kool biedt 29 milligram. De beste manier om behouden te voorkomen dat verliezen de fytochemicaliën in kool is om te genieten van het ruwe, misschien in een cole slaw.


gerelateerde artikelen