Wat zijn de behandelingsmogelijkheden voor losse tanden als gevolg van gomziekte?

April 17

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden voor losse tanden als gevolg van gomziekte?

Overzicht

Gomziekte begint wanneer er ontstekingen in het tandvlees. Onbehandeld, kan het ernstiger worden en leiden tot botverlies. Ernstige gomziekte, parodontitis, genaamd treedt op wanneer de plaque zich opbouwt op de tanden. Plaque bevat bacteriën die het tandvlees infecteren kunnen. Wanneer dit gebeurt, kunnen tandvlees scheiden van de tanden, waardoor uw tanden los te maken. Behandelingsopties voor losse tanden als gevolg van tandvlees ziekte omvatten grondige reiniging, diamantvormige antibiotica of bot enten.

Diepe reiniging

Zakken kunnen ontwikkelen bij bacteriën het tandvlees en de botten infecteren. Als deze aandoening niet tijdig wordt gevangen, moet een tandarts mei eerste schoon bacteriën uit de zakken met een diepe reiniging methode genaamd schalen--schrapen tandsteen uit de tandvleeslijn. Membranen of eiwitten stimuleren van weefsel kunnen dan worden gebruikt om te proberen om het tandvlees en botten om zichzelf te genezen en opnieuw aanscherpingen rondom de tanden te stimuleren. Na deze procedure is het essentieel om te houden van een goede mondhygiëne praktijken en regelmatige tandheelkundige controles.

Root schaven

Root schaven is een procedure die kan worden gebruikt in de vroege stadia van tandvleesaandoeningen wanneer de tanden net begonnen zijn om los te maken. Het doel is om te helpen met het omvormen van de tanden om zich te ontdoen van ruwe plekken zodat bacteriën niet kunnen opbouwen. Daarna kan een laser worden gebruikt voor het verwijderen van alle resterende tandplak en tandsteen. Deze procedure, wanneer deze wordt gecombineerd met goede mondhygiëne, kan helpen vertragen de progressie van tandvleesontsteking, waardoor uw tandvlees vorm rondom uw tanden te versterken. Het is ook noodzakelijk om te stoppen met roken, zoals tabak met het genezingsproces interfereren kan en het risico van toekomstige infecties verhoogt.

Behandeling met antibiotica

Gom ziekte moet worden behandeld--bacteriën die ervoor zorgen deze ziekte dat kunnen het lichaam binnenkomen en leiden tot andere ziekten. Parodontitis kan bijdragen aan hart-en vaatziekten, beroerte, full-body infecties en voortijdige geboorten. Samen met losse tanden, kan gomziekte veroorzaken pijnlijke tandvlees en chronische slechte adem thats niet uit voedsel. De eerste stap is het controleren van de infectie, en in sommige gevallen kan dit vereisen antibiotica plaatsen direct aan het tandvlees.

Bottransplantaten

Een bottransplantatie gaat het tandvlees uit de buurt van de tanden trekken, zodat de wortels kunnen worden gereinigd en zakken gevuld. De vulling bestaat uit een bottransplantatie gemaakt van een iemands eigen bot en weefsels waar mogelijk. Het tandvlees zijn vervolgens gestikt terug samen. Binnen een paar maanden, moeten nieuw bot en weefsel vormen zodat de tand wordt reattached aan het tandvlees.


gerelateerde artikelen