Wat Drugs gewend bent traktatie bipolaire wanorde & schizofrenie?

April 1

Wat Drugs gewend bent traktatie bipolaire wanorde & schizofrenie?

Zoals gedefinieerd door de American Psychiatric Association, is bipolaire stoornis een stemmingsstoornis met afwisselende episoden van depressie en manie. Schizofrenie wordt gekenmerkt door abnormale percepties of uitingen van de werkelijkheid, zoals hallucinaties, wanen of ongeorganiseerd denken of toespraak. Atypische antipsychoticum medicijnen zijn een klasse van geneesmiddelen die zijn goedgekeurd door de Federal Drug Administration voor de behandeling van zowel bipolaire stoornis en schizofrenie. Deze medicijnen werken door het balanceren van biochemische stoffen in de hersenen (neurotransmitters).

Abilify (Aripirazole)

Abilify (aripirazole) kan verlagen hallucinaties en wisselende stemmingen en concentratie en denkprocessen te verbeteren. Sommige bijwerkingen van Abilify zijn duizeligheid, misselijkheid, braken, sufheid, kwijlen, visie moeilijkheden, gewichtstoename en constipatie. Abilify kan tardieve dyskinesie, of onvrijwillige en repetitieve lichamelijke beweging, en maligne kwaadaardige syndroom, waarin als koorts, zweten, spierstijfheid en verwarring veroorzaken. Abilify werd ontwikkeld door het Otsuka farmaceutische bedrijf in Japan en wordt gedistribueerd door Bristol-Myers voetzoeker in de Verenigde Staten.

Clozaril (Clozapine)

Clozaril (clozapine) was de eerste atypisch antipsychoticum. Novartis farmaceutische markten Clozaril. Hoewel Clozaril effectief is bij de behandeling van symptomen van schizofrenie en bipolaire wanorde, wordt het vaak gebruikt als een laatste redmiddel voor patiƫnten omdat het leiden een dramatische daling in witte bloedcel graven (agranulocytose tot kan). Andere mogelijke bijwerkingen zijn kwijlen, slaperigheid, wazig zien, hoofdpijn, duizeligheid, tremoren, constipatie, tardieve dyskinesie en maligne kwaadaardige syndroom.

Geodon (Ziprazidone)

Geodon (ziprazidone) is effectief bij de behandeling van schizofrenie, manie en de wisselende stemming afleveringen van bipolaire wanorde. Acute agitatie van schizofrenie kan ook worden behandeld door injectie. Vaak voorkomende bijwerkingen van Geodon zijn duizeligheid, misselijkheid, braken, slaperigheid, zwakte, nasale infuus en hoesten. Geodon heeft de potentie om tardieve dyskinesie en maligne kwaadaardige syndroom veroorzaken. Geodon is op de markt gebracht door Pfizer.

Risperidal (Risperidone)

Risperidal (risperidone) werd ontwikkeld door Janssen-Cilag. Gewichtstoename is een veelvoorkomende bijwerking. Andere bijwerkingen zijn nervositeit, duizeligheid, concentratie moeilijkheden, slaperigheid, slaap problemen, misselijkheid, obstipatie, seksuele moeilijkheden, maligne kwaadaardige syndroom en tardieve dyskinesie.

Seroquel (Quetiapine)

Seroquel (quetiapine) voorkomt en vermindert hallucinaties en schommelingen van de stemming. De primaire bijwerking is sufheid, zodat Seroquel vaak voorgeschreven wordt om te nemen voor het slapen gaan. Andere bijwerkingen omvatten obstipatie, buikpijn, gewichtstoename, duizeligheid, hoofdpijn, verstopte, droge mond, tardieve dyskinesie en maligne kwaadaardige syndroom. AstraZeneca markten Seroquel.

Zyprexa (Olanzapine)

Zyprexa (olanzapine) kan mondeling worden genomen voor schizofrenie en bipolaire wanorde en intramuscularly voor de behandeling van belangrijke agitatie als gevolg van deze aandoeningen. Duizeligheid, slaperigheid, buikpijn, obstipatie, gewichtstoename, en een droge mond zijn veelvoorkomende neveneffecten. Net als bij de andere atypische antipsychotica, kunnen maligne kwaadaardige syndroom en tardieve dyskinesie optreden. Eli Lilly vervaardigt en verdeelt van Zyprexa.


gerelateerde artikelen