Complicaties van een vergroot hart

April 26

Een vergroot hart, medisch bekend als cardiomyopathie, is een aandoening waarbij de spieren in het hart geleidelijk verzwakken. De Mayo Clinic zegt dat cardiomyopathie symptomen been zwelling zijn, trouble ademhaling met inspanning, vermoeidheid en duizeligheid. Flauwvallen en duizeligheid zijn andere symptomen van cardiomyopathie. Onbehandeld, complicaties van een vergroot hart kunnen optreden.

Hartfalen

Cardiomyopathie verwijst naar een toestand waarin de spier van het hart wordt stijf of verdikte en het niet langer effectief kan pompen. Dit kan leiden tot hartfalen. De Cleveland Clinic zegt dat 550.000 nieuwe gevallen van hartfalen jaarlijks optreden.

Het zegt dat de symptomen van hartfalen duizeligheid, kortademigheid bij rust of liggend in bed, een onregelmatige of snelle hartslag en een hoest omvatten. Hartfalen kan ook leiden tot dergelijke symptomen als vermoeidheid, zwakte, pijn op de borst en een beukende hartslag.

Behandeling van hartfalen omvat het houden van de bloeddruk op normaal niveau, oefenen dagelijks en het vermijden van alcohol. Andere symptomen van hartfalen zijn normaliseren van cholesterol en diabetes controle. Inname van medicijnen zoals diuretica, digoxine, anticoagulantia, Beta-blokkers en ACE-remmers kunnen nuttig zijn bij het beheer van hartfalen ook. Soms, is een pacemaker of een operatie nodig voor het beheren van hartfalen.

Hart gemompel

Een hart geruis verwijst naar een abnormale hart geluid dat zich voordoet wanneer het hart klopt. Het hart kan lijken te hebben een suizend of zwiepende geluid aan. Soms, hart gemompel kunnen worden weergegeven bij de geboorte, of zij kunnen ontwikkelen als gevolg van een onderliggende medische probleem.

Symptomen van een hart geruis zijn shortness van adem, blauwe huid rond de nagels en de heupen, zwelling, een grote lever en borst pijn. Andere symptomen van een hart geruis zijn duizeligheid, flauwvallen, zware zweten, een slechte eetlust en gewichtstoename.

Onschadelijk mompelt, ook bekend als onschuldige mompelt, kunnen zich voordoen als gevolg van de oefening, koorts, bloedarmoede en een overactieve schildklier. Een gat in het hart of de problemen met de kleppen van het hart kan soms leiden tot een hart geruis.

Medicijnen zoals digoxine, anticoagulantia, diuretica en cholesterol-verlagende medicijnen kunnen worden gebruikt voor het beheren van hart gemompel. Soms, kan chirurgie worden gebruikt tot het sluiten van een gat in het hart of reparatie of vervanging van defecte kranen.

Hartstilstand

Een vergroot hart kan ook leiden tot een hartstilstand. De American Heart Association zegt dat een hartstilstand verwijst naar een toestand waarbij het hart plotseling functie verliest. Tekenen van een hartstilstand zijn verlies van bewustzijn, lage bloeddruk en een trage pols.

Coronaire hartziekte, een toestand waarin de schepen van het hart worden geblokkeerd, zijn slechts enkele van de oorzaken van een hartstilstand. Soms, kan een onregelmatige hartritme die uit een vergroot hart voortvloeien kan ook leiden tot hartstilstand.

Een elektrische schok, medisch bekend als defibrillatie, wordt toegediend om om te keren hartstilstand.


gerelateerde artikelen