Welke factoren beïnvloeden vet gebruik tijdens het sporten?

March 27

Welke factoren beïnvloeden vet gebruik tijdens het sporten?

Afhankelijk van vele factoren, je lichaam maakt gebruik van verschillende ratio's van vet, koolhydraten en eiwitten voor energie tijdens de training. Brandend meer vet dan andere brandstoffen lijkt gunstig voor particulieren die om gewicht te verliezen hopen. Er zijn echter vele factoren die invloed hebben op hoe je lichaam verwerkt vet tijdens de oefening.

Trainingsintensiteit

Trainingsintensiteit is van invloed op de productie van energie meer dan enige andere variabele. Bijvoorbeeld fysieke activiteiten uitgevoerd op of onder de 50 procent van je maximale inspanning gebruik grotere hoeveelheden vet dan koolhydraten als brandstof. Het crossover-concept, of overschakelen van vet gebruik aan het gebruik van koolhydraten, treedt op als de verhoging van de intensiteit van de oefening. Bijvoorbeeld, kunnen koolhydraten tot 80 procent van je energie bepalen wanneer u de oefening bij 70 tot 80 procent van je maximale vermogen.

Trainingsduur

Lange duur oefening duurt meer dan een uur, kan de opgeslagen koolhydraten in je lichaam uitputten. Als gevolg daarvan, wordt vet uw voornaamste bron van energie ongeacht uw trainingsintensiteit. Zoals u zich voorstellen kunt, kan uw lichaam koolhydraten niet gebruiken als geen beschikbaar. Koolhydraten uitputting en latere afhankelijkheid van vet voor energie minimaliseert uw oefening prestaties tijdens lange uithoudingsvermogen activiteiten. Duursporters, zoals marathonlopers, inslikken koolhydraten tijdens een race in de hoop op behoud van koolhydraten beschikbaarheid en topprestaties.

Trainingservaring

Opleiding verbetert je vetverbranding vermogen tijdens het trainen. Bijvoorbeeld, na twee maanden per uithoudingsvermogen oefening, verbrandt je lichaam grotere niveaus van vet per minuut dan voor de opleiding. In feite blijven de topsporters om vet te verbranden tijdens rust en na uitoefening. Koolhydraten sparen, of een verhoogde afhankelijkheid van vet als energie, sportieve prestaties ondersteunt en verbetert uithoudingsvermogen tijdens langdurige activiteiten.

Overwegingen voor Weight Loss

Verlies van het gewicht vereist een calorieën tekort, of verbranding van meer calorieën dan u deelnemen, ongeacht waar de energie vandaan komt. Totale calorie uitgaven wordt daarom steeds belangrijker voor vet verlies dan de bron van calorieën verbruikt. Lage-intensiteit oefening kan verbrandt minder calorieën per minuut dan hoge intensiteit oefening en bijgevolg minder gunstig zijn voor gewichtsverlies. Bijvoorbeeld, verbrandt een persoon van 180-pond 68 calorieën tijdens het wandelen 4 mph gedurende 10 minuten en 136 calorieën terwijl het runnen van 6 mph gedurende 10 minuten. Hoewel de verhouding van het gebruik van vet aan koolhydraten tijdens de wandeling groter is, wordt in de persoon bijna twee keer zoveel calorieën verbrandt tijdens een run in de dezelfde tijdspanne. Zoals altijd een arts te raadplegen voordat u een oefenprogramma.


gerelateerde artikelen