RDA gezonde voeding

June 11

RDA gezonde voeding

Deel van het eten van een gezond dieet omvat vergaderkosten het aanbevolen dieet (RDA) voor uw fase van de levenscyclus door het eten van gezonde voeding. RDA werden vastgesteld door het Instituut van de voedselvoorziening van de geneeskunde en voeding Board en werden opgericht om tegemoet te komen aan de behoeften van 97 tot en met 98 procent van de mensen in elke bevolkingsgroep. Voldoende inname (AI) zijn beschikbaar in plaats van RDA wanneer onvoldoende bewijsmateriaal is om een RDA. RDA en AI zijn beschikbaar voor macronutriënten, vitaminen en mineralen. Macronutriënten bevatten koolhydraten, eiwitten en vetten. RDA getallen bestaan voor koolhydraten en eiwit en voldoende inname op plaats voor voeding vetten.

Supplementen

In de meeste gevallen kunt u ontmoeten RDA niveaus door het consumeren van een gezonde voeding zonder het gebruik van suppletie. Een zorgverzekeraar kan echter aanbevelen multivitamine supplementen voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals zuigelingen, kinderen, ouderen, zwangere en zogende vrouwen en vegetariërs alle RDA en AI te waarborgen is voldaan.

Koolhydraten

De ADH voor koolhydraten voor kinderen leeftijden 1 en ouder en volwassenen is 130 gram per dag. De koolhydraten RDA voor zwangere en zogende vrouwen is 175 gram en 210 gram per dag, respectievelijk. Gezonde koolhydraten worden verkregen van voedsel zoals gehele korrels; pasta; rijst; granen; aardappelen; zetmeelrijke groenten, zoals maïs en erwten; peulvruchten; vruchten; melk en yoghurt.

Eiwit

Eiwit RDA zijn als volgt: 71 gram per dag voor zwangere en zogende vrouwen, 46 gram per dag voor andere volwassen vrouwen, 56 gram per dag voor volwassen mannen, 46 gram voor meisjes leeftijd 14 tot en met 18, 52 gram voor jongens leeftijden 14 tot en met 18, 34 gram voor kinderen leeftijden 9 tot en met 13, 19 gram voor kinderen leeftijden 4 tot en met 8 , 13 gram voor kinderen leeftijden 1 tot en met 3 en 11 gram per dag voor zuigelingen leeftijden 7 tot en met 12 maanden. Gezonde eiwitvoedsel bevatten mager vlees, schaal-en schelpdieren, gevogelte, zuivelproducten, borst melk of baby formules, peulvruchten, sojaproducten, noten en zaden.

Vet

Voldoende inname zijn beschikbaar voor totale dieet vet voor zuigelingen- en omega-3 en omega-6 vetzuren voor zuigelingen, kinderen en volwassenen. De AI voor totale vetgehalte voor zuigelingen is 30 gram per dag voor de leeftijden van 0 tot en met 6 maanden en 31 gram per dag voor leeftijden 7 tot en met 12 maanden. AI voor omega-3 en omega-6 vetzuren is afhankelijk van leeftijd en geslacht. Gezonde vetten die in het algemeen omega-3 vetzuren of omega-6-vetzuren bevatten bevatten visolie; plantaardige oliën, zoals olijf en canola olie; sojaolie; avocado's; pindakaas; noten en zaden. Ongezonde vaste vetten, die moeten worden vermeden of beperkt in een gezonde voeding omvatten hoog-vet vlees; boter; room; reuzel; verkorting; volle melk; ijs en bepaalde oliën zoals kokos, palm en palm kernel oliën.

Vitaminen en mineralen

RDA en AI voor vitaminen en mineralen verschilt per leeftijd en geslacht. De website U.S. Department of Agriculture biedt een lijst van alle essentiële vitaminen en mineralen zoals vitamine D, vitamine C, vitamine E, vitamine A, niacine, thiamine, riboflavine, vitamine B12, vitamine B6, folaat, vitamine K, biotine, pantotheenzuur, choline, ijzer, jodium, calcium, koper, chroom, fluoride, mangaan, magnesium, fosfor, molybdeen, selenium, zink, kalium, natrium en chloride en hun dagelijkse aanbevolen inname. Vitamine en minerale eisen voldaan over het algemeen door het eten van een verscheidenheid van gezonde voedingsmiddelen zoals gehele korrels, vruchten, groenten, gezonde eiwitvoedsel, zuivelproducten, noten, zaden en oliën.


gerelateerde artikelen