Vitamine D tekort oorzaak kan zenuwen pijn & spierpijn?

December 11

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die is van nature aanwezig zijn in slechts een beperkt aantal voedingsmiddelen. Echter, produceert uw lichaam de vitamine wanneer u ultraviolette stralen uit zonlicht op je huid ontvangt. Zodra gesynthetiseerd in de huid of levensmiddelen verkregen, moet het twee meer processen doorlopen zodat het kan worden gebruikt door uw cellen. Het eerste proces treedt op in de lever en de tweede in de nieren.

Functie van vitamine D

De belangrijkste functie van vitamine D in het lichaam is te helpen de normale niveaus van de balans van calcium en fosfor. Je lichaam maakt gebruik van vitamine D om te helpen absorberen van calcium, die wordt gebruikt voor het maken en onderhouden van sterke botten. Vitamine D ook functies om een sterk immuunsysteem, speelt een rol bij de afscheiding van insuline en helpt reguleren uw bloeddruk.

Deficiëntie

Vitamine D-deficiëntie is een wereldwijde epidemie. Volgens de Raad van vitamine D blijkt 2010 ramingen dat meer dan 50 procent van de wereldbevolking op risico voor deficiëntie is; gebreken zijn geconstateerd in alle leeftijdsgroepen en alle populaties. Blootstelling aan de zon, het verminderde vermogen om te absorberen van vitamine D, abnormale stofwisseling en weerstand tegen de effecten van vitamine D zijn oorzaken voor deficiëntie. Symptomen van vitamine D-deficiëntie zijn wijdverspreid en soms andere ziekten kunnen nabootsen. Volgens «««MayoClinic.com omvatten ziekten die behandelbaar met vitamine D-suppletie zijn lage bloedspiegels van fosfaat, Fanconi syndroom, Hyperparathyroïdie, hypocalcemia, psoriasis en osteomalacie.

Zenuwpijn en spierpijn

Vitamine D-deficiëntie is ook geassocieerd met spierzwakte en de pijn in zowel volwassenen als kinderen. Merck Manuals Online medische bibliotheek wordt echter vermeld dat spierpijn, zwakte en bot pijn als tekenen van een tekort. Terwijl u spierpijn ervaren kan, leidt vitamine D-deficiëntie niet tot zenuwpijn.

Bronnen en suppletie

Volgens «««WomanToWoman.com, om te helpen voorkomen dat tekort, je moet jezelf toestaat een beperkte hoeveelheid onbeschermde zonblootstelling--ongeveer 15 minuten--in de vroege ochtend of laat in de middag, zodat uw lichaam kan produceren vitamine D. eten van een dieet dat rijk is in zijn geheel, onverwerkte levensmiddelen zal verhogen de hoeveelheid vitamine D die je uit je voedsel opnemen. U kunt ook overwegen een multivitamine of vitamine D supplement, maar moet overleggen met uw huisarts voordat eventuele supplementen toe te voegen aan uw medische regime.


gerelateerde artikelen