5 dingen die je moet weten over de incubatietijd van de griep

October 27

Begrijpen van de incubatietijd van de griep

Niemand houdt van het vangen van de griep, maar op een gegeven moment bent u waarschijnlijk te komen over het gevreesde virus. Dus, als u al in de buurt van een vriend met de griep, hoe lang duurt het totdat je ziek? Deze periode heet "incubatie." Dit is de tijd tussen wanneer u zijn blootgesteld aan het griepvirus en wanneer u start met het tekenen van het daadwerkelijk met de griep. De incubatietijd van griep is in het algemeen kort, tussen 1 tot en met 4 dagen, gemiddeld 2 dagen. Dus betekent dit dat ongeveer 2 dagen nadat iemand je het virus dat kunt u beginnen hoesten geeft, lopen een hoge koorts en pijn helemaal.

Weten wanneer u kunt vangen de griep

Een andere persoon kan de griep doorgeven aan u vanaf 1 dag voordat zij voel me ziek tot 5 dagen nadat ze beginnen te ziek voelen. Gezondheidswerkers noemen dit keer de "besmettelijke periode." Kinderen kunnen zich nog langer een besmettelijke periode dan volwassenen. Ze zijn besmettelijk voor ongeveer 2 dagen voordat ze ziek tot 10 dagen na. Aangezien soms u met het verspreiden van de griep beginnen kunt, voordat je het weet dat je ziek bent, of terwijl u nog steeds in de incubatietijd van de griep, het moeilijk is om te voorkomen dat andere mensen ziek van andere mensen kan zijn. Dat is waarom het belangrijk is om altijd dekking van uw mond en neus wanneer u hoesten en niezen.

Leren hoe je kunt krijgen van de griep

Waar komt het virus vandaan? Andere mensen drager van het griepvirus en aan u geven. Twee mensen hebben worden mooi in de buurt van elkaar--een arm's afstand--tot het doorgeven van het virus. Maar dat is niet moeilijk om te doen. Denk over hoeveel mensen je schudden van handen met of botsen op een dagelijkse basis. De griep verspreidt het snelst wanneer veel mensen in een bepaald gebied, zoals scholen, ziekenhuizen en vliegtuigen. Wanneer een ziek persoon hoest of niest, het virus drijft op de druppeltjes in de lucht en je adem die druppels. Het virus werkt uiteindelijk zijn weg in uw systeem. Als je lichaam kan niet vechten het uit, maakt het virus je ziek.

Voorkomen van de griep

Er zijn een aantal dingen die we doen kunnen om te voorkomen dat ons ziek met de griep. Wassen van uw handen vaak kunt ontdoen van eventuele virus-bevattende druppels die u kan hebben opgepikt langs de weg. Houden van uw handen uit de buurt van uw gezicht en mond houdt het virus buiten je lichaam. Probeer te blijven uit de buurt van mensen die u kent zijn ziek. Bent u in de buurt van iemand die ziek zijn met de griep, helpt het als je al gezond, bent dus uw immuun systeem van de griep bestrijden kunt. Zorg voor voldoende rust en eten goed, zodat je lichaam in goede conditie. Tot slot beveelt de CDC een griepvaccin u om gezond te houden gedurende het griepseizoen.

Zoek uit wie is waarschijnlijk ziek krijgen

Het is belangrijk om te weten wie in uw gezin zou waarschijnlijk te vangen de griep en wie er de ernstigste symptomen als ze de griep vangen. Kinderen, ouderen en mensen die kunnen worden afgezwakt door andere ziekten zijn meer kans om te bezwijken aan het griepvirus. Deze groepen wellicht de arts zien meteen als hun symptomen meer ernstig geworden. Bellen met je arts als je helemaal bezorgd over je geliefde bent.


gerelateerde artikelen