Oorzaken van een Earache en keelpijn

November 4

Oorzaken van een Earache en keelpijn

Veel aandoeningen en ziekten veroorzaken earache en zere keel pijn. Oorpijn kunnen optreden in één oor of beide, en kan variëren van lichte, intermitterende pijn tot hevige aanhoudende pijn, afhankelijk van de oorzaak. Een zere keel kan presenteren als een milde irritatie of als intense pijn waarin slikken en ademen moeilijk geworden.

Acute Sinusitis

Acute sinusitis is een ontsteking van de holten rond de neuspassages, en maximaal 8 weken kan duren. Sinusitis gedurende meer dan 8 weken staat bekend als chronische sinusitis, volgens MayoClinic.com. De meest frequente oorzaak van acute sinusitis is de gewone verkoudheid; andere mogelijke oorzaken zijn echter schimmelinfecties, bacteriën en allergieën.

Mogelijke symptomen die gepaard gaan met acute sinusitis omvatten een dikke afscheiding uit de neus of de keel, congestie, earache, keelpijn en vermoeidheid. Behandelingsopties omvatten verlichting van de symptomen, zoals zoutoplossing neusspray te spoelen van de neuspassages, corticosteroïd sprays voor de behandeling van ontsteking, decongestiva en over-the-counter pijnstillers.

Kanker van het strottenhoofd

Het strottenhoofd of larynx, staat boven de luchtpijp en gedraagt zich als een ventiel dat ademhalen, spreken en slikken. Kanker van het strottenhoofd, of laryngeal kanker, kan ontwikkelen en invloed op elk gebied van het strottenhoofd, maar de meest voorkomende locatie zich in de squamous cellen op de binnenmuren van het strottenhoofd, neemt nota van het National Cancer Institute.

Symptomen van kanker van het strottenhoofd is afhankelijk van de grootte van de tumor en de locatie in het strottenhoofd. Mogelijke symptomen zijn heesheid, aanhoudende hoest, earache, keelpijn, moeite met ademhalen en een bult in de nek. Behandelingsopties voor kanker van het strottenhoofd omvatten radiotherapie alleen of in combinatie met chirurgie of chemotherapie.

Tonsillitis

De lymfeklieren of amandelen, aan de achterkant van de mond, is uitfilteren van micro-organismen en bacteriën. Tonsillitis treedt op wanneer de amandelen verzadigd raken met een virale of bacteriële infectie die zwelling en ontsteking veroorzaakt. Tonsillitis is vooral gebruikelijk bij kinderen, volgens MedlinePlus.

Mogelijke symptomen van tonsillitis zijn oorpijn, keelpijn duurt meer dan 48 uur, moeite met slikken, koorts en tederheid van de kaak. De nabijgelegen lymfklieren in de kaak en hals kunnen mals en gezwollen zijn. Tests die kunnen worden gedaan door een zorgverzekeraar om te bepalen van de aanwezigheid van tonsillitis omvatten een keel wattenstokje cultuur en een snelle strep test.

Behandelingsopties omvatten antibiotica voor bacteriële tonsillitis, rust, vloeistoffen en medicatie voor pijn en koorts. Tonsillitis aan een bacteriële infecties, zoals keelontsteking, gerelateerde is besmettelijk gedurende ten minste 24 uur na het starten van de behandeling met antibiotica.


gerelateerde artikelen