Hoe Stress gewichtsverlies beïnvloedt

September 3

Hoe Stress gewichtsverlies beïnvloedt

Stress heerst in de snelle wereld van vandaag. Gemeenschappelijke triggers variëren van relaties en Financiën aan de werken van stress, verlaten concentreren op oefenen en gewicht verlies wazig. Daarnaast kunnen chemische reacties in het lichaam van stress gewichtsverlies brengen naar een stoppende sleur. Begrijpen hoe stress beïnvloedt het lichaam en herkennen van stress triggers kunnen helpen in het houden van extra ponden uit.

Reactie op Stress

Hoe Stress gewichtsverlies beïnvloedt

Onder evenementen van stress, worden bijnier reacties in het lichaam geactiveerd. Deze reactie staat bekend als de strijd of vlucht reactie. Glycogeen in de lever en spierweefsel zijn geactiveerd voor gebruik als een snelle energiebron. Deze opname van energie was zeer efficiënte in holbewoner dagen, terwijl aangevallen door een tijger bijvoorbeeld. Holbewoners gebruikt gewoon deze golf van energie om te vechten of weg te lopen. Moderne mens is aangesloten op de zelfde manier; het verschil is echter stress bronnen die pest moderne leven over het algemeen niet hoeft weg te rennen of te vechten. Volgens een artikel van de 2005 van de Universiteit van New Mexico, kan dit stress-respons leiden tot verlies van spier massa, verhoogde vetopslag en impulsen te veel eten.

Verhoogde Cortisol Release

Hoe Stress gewichtsverlies beïnvloedt

Cortisol vrijlating onder chronische stress kan gewichtsverlies moeilijk maken voor een paar redenen. Hoge niveaus van het hormoon aanval spiermassa, stofwisseling vertraagt wijten aan het feit dat spieren calorieën verbrandt te gewoon bestaan. Bovendien, ongewenste cortisol release resulteert in de opslag van vet, vooral in de buikstreek voor later energiegebruik. Andere tekenen van verhoogde cortisol niveaus zijn volgens de nationale endocriene en metabole ziekten Information Service, hoge bloedsuikerspiegel, hoge bloeddruk en vermoeidheid.

Metabolisme en Stress

Hoe Stress gewichtsverlies beïnvloedt

Een artikel van maart 2006 in het "British Medical Journal" verklaarde dat werknemers met chronische werkstress meer dan het dubbele van de kans op het metabool syndroom dan degenen zonder werkstress hebben. Metabool syndroom wordt gedefinieerd als een groep van risicofactoren die samen optreden en vergroten het risico voor slag- en Type II diabetes. De studie ook aangetoond voor de waarschijnlijkheid van koppelingen naar stress uit het dagelijkse leven met hart-en vaatziekten zo goed.

Voedsel het hunkeren naar

Hoe Stress gewichtsverlies beïnvloedt

Vaak beschouwd als een excuus om te eten, hebben voedsel het hunkeren naar en overeten eigenlijk een feitelijke basis achter dit effect van stress. Ervaren, stressvolle situaties leiden tot het lichaam om het ondergaan van een verscheidenheid van hormonale veranderingen, waaronder de vrijlating van adrenaline en cortisol. Wanneer een gespannen situatie afgelopen is, wordt de vrijlating van cortisol leidt tot een toename van de eetlust. Onder chronische stress, kunnen deze hunkeren naar leiden tot ongewenste gewichtstoename als gevolg van hoog niveau voor cortisol release in het lichaam.

Preventie

Vrijmaken van uw leven van stress kan lijken als een onmogelijke taak, maar kunt u ongewenste spanning elimineren door een paar technieken toe te passen aan uw dag. Het identificeren van de stress triggers in je leven is de eerste stap. Door het vinden van de wortel van uw spanning, is het makkelijker om te krijgen van duidelijkheid over hoe om ze te overwinnen. Als het werk is een oorzaak, nemen vijf tot 10 minuten uit uw dag te mediteren of praktijk diepe ademhalingstechnieken om je lichaam naar een rustiger staat. Bovendien maak tijd in uw planning voor oefening. Een routine-oefening plan zal verminderen het risico van depressie en helpen bij een betere nachtrust, dat een belangrijke factor is bij het verminderen van cortisol release en gewicht aanwinst.


gerelateerde artikelen