Witte bultjes op de huid van mijn oksels

September 22

De kleine witte bultjes of kleine cysten dat formulier op uw huid heten milia, meldt de National Institutes of Health MedlinePlus resource. Ze worden vaak gezien bij pasgeboren baby's, maar zij kunnen optreden op elke leeftijd en voor veel verschillende redenen.

Betekenis

Bij baby's verdwijnen de kleine witte milia cysten meestal zonder behandeling. Als u hebt milia ontwikkeld onder je armen, kan de boosdoener zijn irritatie veroorzaakt door uw kleding. Milia kunnen ook voorkomen in andere delen van je lichaam als je ontstoken of geĆÆrriteerde huid.

Overwegingen

Milia heet soms baby acne, hoewel het heeft geen verbinding met dat probleem van de huid. Uw huid is voortdurend kleine vlokken vergieten, en milia onder je armen treedt op wanneer de dode vlokken zitten in kleine zakken in de buurt van het oppervlak van uw huid. Dit resulteert in de kleine epidermale cysten u kunt zien en voelen. De producten die u op uw huid gebruikt kunnen bijdragen tot de vlokken overvullen.

Symptomen

Milia zijn niet pijnlijk en over het algemeen niet jeuken, modder of bloeden. Zij kunnen verschijnen plotseling en spontaan. Milia kunnen verschijnen na trauma of laser ablations van de huid en lijken op kleine, harde, witte cysten net onder het oppervlak van uw huid.

Behandeling

Verwijdering is de enige behandeling. U moet uw huid schoon en droog te houden en Vermijd knijpen de kleine cysten. Uw dermatoloog of estheticus kunt uw milia verwijderen door het maken van een klein gaatje in de cyste met een naald en het uitpakken van de inhoud. Dit kan een goede optie zijn, hebt u alleen een paar hobbels. De therapeuten bij Lakeview Dermatologie suggereren behandeling met een laser Diolite. Deze therapie wordt gebruikt wanneer iemand vele milia aanwezig heeft. Volgens Lakeview Dermatologie, kan de laser behandelen tussen 50 tot 100 milia in ongeveer 20 tot 30 minuten.

Waarschuwing

Er zijn veel oorzaken van huid hobbels. Zie uw zorgverlener de oorzaak van jou te discussiƫren over de beste manier om te behandelen of beheren van uw specifieke symptomen.


gerelateerde artikelen