Het Effect van kurkuma op Herpes

September 23

Het Effect van kurkuma op Herpes

Herpes-infecties worden veroorzaakt door het herpes simplexvirus en HSV type 1, die vaak veroorzaakt koortsblaasjes rond de mond en het gezicht, en HSV type 2, die invloed op de geslachtsdelen, billen en anale gebied omvatten. HSV wordt overgedragen door fysiek contact en kan leiden tot ernstige complicaties bij zuigelingen en immuungecompromitteerde patiënten. Uw arts kan voorschrijven antivirale medicijnen om te controleren van de infectie. Bepaalde supplementen en kruiden zoals kurkuma kan ook helpen om te behandelen en zelfs te voorkomen dat HSV-infecties. Echter niet kruidensupplementen gebruiken zonder dokteradvies.

Kurkuma

Kurkuma is een geurige, licht bittere gele poeder die wordt verkregen door het koken, te drogen en te pletten van de wortels en wortelstokken van de overblijvende kurkuma longa plant inheems in Zuid Azië. Een fenolische chemische stof curcumine die in kurkuma gevonden genoemd bezit belangrijke antioxidant en anti-inflammatoire activiteit. Het is in de Chinese en Ayurvedische geneeskunde gebruikt om een verscheidenheid van voorwaarden, met inbegrip van indigestie, leverziekten, artritis, onregelmatige menstruatie en wonden te behandelen. Kurkuma supplementen zijn beschikbaar als capsules, thee, zalven en vloeibare extracten. De dosis kan variëren, maar, afhankelijk van uw leeftijd en algehele gezondheid. Uw arts kan helpen met het stellen van een regime dat geschikt is voor u.

HSV-infecties

Curcumine kan het blokkeren van de expressie van genen die HSV door remming van de coactivator eiwitten zoals p300, waardoor de virale infectie, volgens een studie gepubliceerd in het aprilnummer 2008 van het tijdschrift "Virologie." De website die medisch nieuws vandaag ook gemeld in augustus 2008 dat onderzoekers bij Van Andel Instituut gevonden dat cellen met curcumine behandeld heeft geen ondersteuning voor de groei van HSV type 1. Vandaar, kan kurkuma mogelijk voorkomen of behandelen van de pijnlijke koortslip veroorzaakt door het virus. Echter zeggen meer onderzoek nodig is voordat de kurkuma kan het vervangen van uw bestaande medicijnen, de onderzoekers op VAI. De Palo Alto Medical Foundation stelt ook voor dat kurkuma topisch gebruikt kan worden om te voorkomen dat genitale herpes. U moet herinneren dat de voordelen van kurkuma zijn aangetoond in het laboratorium alleen, en werkelijke klinische proeven zijn nodig om te bewijzen de doeltreffendheid van het kruid overtuigend.

Bijwerkingen

Kurkuma is eeuwenlang gebruikt als specerij en kleuren agent, en met mate het is veilig om te gebruiken. Maagklachten en maagzweren zijn de meest voorkomende bijwerkingen geassocieerd met grote hoeveelheden kurkuma. Het kan ook overdreven lager bloedsuikerspiegel, vooral wanneer genomen samen met antidiabetes medicatie. Kurkuma supplementen kunnen ook verstoren van bepaalde antistollingsmiddel en antacidum medicijnen.

Voorzorgsmaatregelen

U hoeft niet een recept om te kopen van kurkuma of curcumine supplementen bij de meeste biologische voedingswinkels. Echter, je moet praten met een arts voordat u ze gebruikt voor het beheren van herpes-infecties. Vergeet niet dat kurkuma supplementen zijn niet gereguleerd en niet zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration. Dus zorg ervoor dat het product dat u wilt gebruiken voor veiligheid is getest door het Pharmacopeial Verdrag van de Verenigde Staten of een ander erkende particuliere laboratorium.


gerelateerde artikelen