Vermoeiende oefening effecten op een vergroot hart

July 12

Vermoeiende oefening effecten op een vergroot hart

Oefening kan produceren vele fysieke veranderingen in het hart. Volgens hart onderzoeker Gerald Dorn, staan deze wijzigingen bekend als cardiale remodelleren, of "athlete's heart". Athlete's hart, volgens onderzoekers Booher en Smith, doet zich voor omdat het hart in massa toenemen moet te leveren van de werkende spieren met adequate voedingswaarde. De omvang van de aanpassing van het hart is gerelateerd aan de intensiteit en de duur van de oefening. Volgens Dorn zijn langdurige uithoudingsvermogen activiteiten waarschijnlijk te bevorderen een vergroot hart.

Gevolgen op korte termijn

Booher en Smith verslag dat maximale uithoudingsvermogen te oefenen in een vier tot zesvoudig toename van de cardiale output, een verdrievoudiging van de hartslag en een tweeledig resulteren kan zijn toename van de omvang van de lijn. Tijdens de oefening veroorzaakt een toename van de diameter van aders en haarvaten verbeterde bloedstroom en zuurstof naar de spieren. Dit veroorzaakt een toename van de cardiale output, de hoeveelheid bloed uitgeworpen met elke beat van het hart, die nodig is voor de levering van de spieren met bloed en zuurstof. Deze effecten zijn op korte termijn en optreden binnen de eerste paar seconden van de oefening.

Gevolgen op lange termijn

Chronische oefening, Booher en Smith verslag resulteert in langdurige hypertrofie van het hart, met name het linkerventrikel. Naarmate het hart wordt gewend aan intense, langdurige opleiding, zal het aanpassen om efficiƫnter bloed en zuurstof naar het lichaam. Dit omvat een toename in zowel de grootte van het hart en de kracht van de muren. Een trainingsprogramma van 30 tot 60 minuten bij 60 tot 70 procent van je maximale zuurstofopname ten minste drie tot vier keer per week is nodig voor de productie van een groot aantal trainingseffect, Booher en Smith zeggen.

Sekseverschillen

Sekseverschillen invloed kunnen uitoefenen op de aanpassingen van het hart, Booher en Smith verslag. Vrouwtjes hebben gemiddeld, maximale zuurstof verbruik niveaus van ongeveer 20 tot 30 procent minder dan mannen met hetzelfde bedrag van de opleiding. Vrouwen hebben kleinere absolute cardiale massa en dikte, Booher en Smith verslag, dat een resultaat van het hebben van kleinere lichaamsgrootte en lean body mass. Relatieve aanpassingen op basis van lichaamslengte, zijn echter qua mannetjes en vrouwtjes.

Effect op prestaties

Volgens de National Strength and Conditioning Association levert een vergroot hart meer bloed en zuurstof naar de spieren, verhoging van de maximale zuurstofverbruik. Maximale zuurstofverbruik is gerelateerd aan de prestaties van uithoudingsvermogen, zodat atleten die trein intens voor langere tijd ziet dat minder vermoeidheid, minder plateau, verbeterd intensiteit voor langere duur en sneller herstel na uitoefenen.

Therapeutische toepassingen

Naast prestatievoordelen, Dorn is van mening dat de oefening hart-en vaatziekten kan voorkomen. Volgens Dorn, uitoefening van positieve invloed op de grootte van de holte van hart, kunnen metabole functie en verbeterde vasculaire diameter en functie helpen patiƫnten die hartaanvallen of hartfalen hebben. Verhoogde bloedtoevoer en zuurstof door het lichaam kunnen beperken blokkade leidt tot ernstige hartaandoeningen.


gerelateerde artikelen