Waaruit bestaat de Ironman Triathlon?

July 15

Waaruit bestaat de Ironman Triathlon?

De Ironman Triathlon ontstond in de late jaren 1970 als onderdeel van een debat over de vraag welk type sporters zijn het meest geschikt: lopers, zwemmers en fietsers. John Collins, een Amerikaanse marineofficier gevestigd in Hawaii, en zijn vrouw, Judy, had het idee om het combineren van bestaande uithoudingsvermogen gebeurtenissen voor zwemmen, fietsen en lopen — en de Ironman website vertelt, bel de winnaar een "Ironman."

Zwemmen

Waaruit bestaat de Ironman Triathlon?

De eerste gebeurtenis in de Ironman Triathlon is een 2,4-mijl zwemmen. Dit is de afstand van de Roughwater van Waikiki, een van de bestaande gebeurtenissen John en Judy Collins wilde opnemen in hun triatlon.

Fietsen

Waaruit bestaat de Ironman Triathlon?

Fietsen is het tweede evenement in de Ironman Triathlon, onmiddellijk na het zwemmen-gedeelte van de race. De Around-Oahu Bike Race, die op 112 mijl oorspronkelijk een twee dagen durende evenement was, is de basis voor het fietsen deel van de triathlon — hoewel huidige Ironman mededingers de afstand in dezelfde dag eindigen moeten.

Uitgevoerd

Marathons zijn gemeenschappelijke lopende evenementen over de hele wereld — maar alleen in triathlons zijn de 26.2 mijl lopen op toegevoegd als het laatste evenement van de race. John en Judy Collins wilde toe te voegen van de lengte van de Marathon van Honolulu naar dop van hun Ironman evenement, voor een totaal van 140.6 mijl bedekt.

Timing

Waaruit bestaat de Ironman Triathlon?

Concurrenten hebben 17 uur tot finish de triathlon vanaf het moment dat ze het water in de ochtend geraakt tot ze de finishlijn van de marathon. Meeste wedstrijden beginnen om 7 uur, zodat de race tegen middernacht eindigt. Het zwemmen-gedeelte van de zelfs is alleen geopend voor twee uur en 20 minuten, en elke racers achtergelaten in het water na deze tijd worden gediskwalificeerd, waarschuwt de Beginner Triathlete website. De triatleten hebben dan 10 uur en 30 minuten te voltooien de 112 mijl van fietsen, en de rest van de 17 uur tot het einde van het lopende gedeelte.

Ironman 70.3

In 2006 werd de Ironman 70.3 geïntroduceerd als een kortere versie van de triatlon-race. De gebeurtenissen zijn hetzelfde, maar de afstanden voor elk zijn gehalveerd: deelnemers 1,2 mijl zwemmen, Fietsen 56 mijl en uitvoeren van een 13,1 mijl halve marathon.


gerelateerde artikelen