Kinder Benadryl bijwerkingen

July 19

Kinder Benadryl bijwerkingen

Overzicht

Benadryl, ook bekend als difenhydramine, is een antihistaminicum gebruikt voor het verlichten van symptomen van allergieën en verkoudheid. De medicatie werkt door het blokkeren van histamine die het lichaam tijdens een allergische reactie maakt. Andere toepassingen voor Benadryl zijn de behandeling van misselijkheid en reisziekte, en als een slaap steun voor volwassenen. Benadryl doses voor kinderen onder de leeftijd van 12 jaar zijn gebaseerd op het gewicht van het kind, en moeten niet worden toegediend aan kinderen onder de leeftijd van twee zonder contact van het kind kinderarts. Neem contact op met de arts als het kind onderliggende gezondheidsproblemen zoals astma of bronchitis heeft, zoals Benadryl kan niet worden geadviseerd voor gebruik.

Slaperigheid

Slaperigheid is een van de meest voorkomende bijwerkingen van Benadryl. Begin van slaperigheid gebeurt meestal 20 tot 30 minuten nadat het ingenomen. Neem contact op met een arts of apotheker voordat Benadryl toedienen aan een kind die op eventuele andere medicijnen die leiden slaperigheid tot kunnen, als het kan het intensiveren van de effecten. Het gaat hierbij om inbeslagneming medicijnen, koude en geneeskunde van de allergie, medicatie voor de depressie of angst, Beta-blokkers en verdovende middelen zoals codeïne, morfine, oxycodon en hydrocodone.

Duizeligheid

Duizeligheid is het valse gevoel van het lichaam te verplaatsen of te draaien. Sommige kinderen beschrijven het als gevoel ijlhoofdig, terwijl anderen zeggen dat het voelt alsof de kamer draait. Duizeligheid kan gevaarlijk zijn als de persoon is fietsen, zwemmen of het drijven van een auto, scooter of motorfiets. Extra zorg moet worden genomen wanneer Benadryl toedienen aan een kind dat een evenwicht stoornis heeft door te zorgen voor een volwassene aanwezig te allen tijde.

Droge neus, mond en keel

Histamine in het lichaam produceren afscheidingen en ontsteking die in een verstopte, runny neus en productieve hoest resulteren kan veroorzaken. Aangezien de actie van een antihistaminicum is om de hoeveelheid histamine release in het lichaam, is het resultaat een daling van respiratoire secreties, wat leidt tot een gevoel van droogte in de neus, mond en keel.

Excitiation, agitatie of nervositeit

Bij sommige kinderen heeft Benadryl het tegenovergestelde effect van sedatie, veroorzaken van excitatie, nervositeit, of agitatie. Hoewel de exacte reden hiervoor onduidelijk is, suggereert een studie gepubliceerd in het tijdschrift van 1 februari 2008 CNS Spectra dat sommige mensen hebben verhoogde activiteit van een gen genaamd CYP2D6. De auteurs, J. deLeon en D.M. Nickoloff, staat dat ".. .diphenhydramine kunnen worden geconverteerd naar een samengestelde waardoor excitatie door de abnormaal hoge activiteit van CYP2D6. Deze personen kunnen dus hoger risico voor excitatie." Deze toename van de stofwisseling kan in 1 tot 2 procent van de bevolking aanwezig zijn.

Lage bloeddruk

Benadryl fungeert als een vaatverwijdende, wat betekent dat het openstellen van de bloedvaten door het hele lichaam. Wanneer de bloedvaten opent, duurt het meer volume van bloed te vullen van de vaartuigen en krijgen het bloed waar het moet gaan--zoals de hersenen, de nieren en het hart. Denk er eens over als een tuin slang; het duurt meer waterdruk te krijgen van het water door middel van een grote slang dan een kleine slang. Als hetzelfde bedrag van de druk van het water wordt gebruikt in beide slangen, zullen de druk laag in de grote slang. Hetzelfde effect treedt op in het lichaam. Daarom, als bloedvaten openen (get groter) en bloed volume niet verhogen, lage bloeddruk gebeurt.


gerelateerde artikelen