De effecten van Librium

February 18

De effecten van Librium

Librium behoort tot de classificatie van medicijnen bekend als benzodiazepinen. Hoewel ontdekt in de jaren 1930, benzodiazepinen geen geworden beschikbaar voor het publiek tot de release van Librium in 1957, volgens de Universiteit van Maryland's Center for Substance Abuse onderzoek. Artsen voorschrijven voornamelijk Librium, de merknaam van de generieke medicijnen chloordiazepoxide, genoemd naar aandoeningen van angst---een aandoening gekenmerkt door gevoelens van bangheid, nervositeit of zorgen die met dagelijkse activiteit interfereren.

Anti-angst

Librium verbetert de activiteit van een chemische stof in de hersenen bekend als gamma amino boterzuur, GABA genoemd. Hoewel geclassificeerd als een neurotransmitter---een stof die doorgeeft van zenuwimpulsen, remt GABA eigenlijk motorische neuronen daarom vertragen impulsen tussen zenuwen. Omdat Librium deze activiteit verbetert vertraagt het zenuwen signalen nog meer resulterend in een kalmerend en ontspanning effect. Deze actie maakt Librium een daadwerkelijke keuze bij de behandeling van angststoornissen.

Sedatie

Door het vertragen van de zenuwimpulsen in de hersenen, veroorzaakt Librium ook sedatie. In sommige gevallen, zoals artsen met behulp van Librium voorafgaand aan de chirurgische ingrepen te helpen kalmeren en de verdoven van een patiënt, is sedatie een positief effect. Allermeest naar de tijd; echter sedatie produceert ongewenste effecten, met inbegrip van verminderde motorische coördinatie, slaperigheid, lethargie en vertraagd reflexen. Librium bevat daarom een waarschuwing over de gevaren van het bedienen van machines, met inbegrip van autorijden, zoals beschreven door de Amerikaanse Library of Medicine.

Psychologische effecten

Omdat Librium neurotransmitters in de hersenen beïnvloedt, kan het leiden tot een scala aan psychologische effecten. De meest voorkomende effecten omvatten verminderde denken en geheugen, alsmede verwarring en depressie, volgens de Universiteit van Maryland's Center for Substance Abuse onderzoek. Bij hoge doses Librium kan leiden tot stemmingswisselingen dat bereik van vijandig gedrag perioden of euforie. Sommige psychiatrische patiënten vertonen paradoxale reacties, die lijken het tegenovergestelde van wat de drug moet opwekken, zoals opwinding, stimulatie en acute woede, volgens de Amerikaanse Library of Medicine.

Bijkomende bijwerkingen

Naast de gewenste effecten van het verlichten van angst, Librium kan ook leiden tot een aantal ongewenste bijwerkingen. Librium kan van invloed zijn op de zintuiglijke waarneming dan ook resulterend in veranderde visie of onduidelijke spraak. Door afbreuk te doen aan het centrale zenuwstelsel Librium kan leiden tot respiratoire depressie waarin het tarief van de ademhaling tot een gevaarlijk niveau vertragen kan. Andere bijwerkingen zijn duizeligheid, tremoren, misselijkheid, droge mond, braken en diarree.

Afhankelijkheid/intrekking

Librium, heeft net als andere medicijnen benzodiazepine, het potentieel voor het opwekken van lichamelijke of psychische afhankelijkheid. Daarom geeft de Amerikaanse Drug Enforcement Administration Librium als een schema IV gereguleerde stof. Patiënten nemen Librium op lange termijn die afhankelijkheid te ontwikkelen kunnen symptomen van intrekking zodra ze stoppen met het innemen van de medicatie. Symptomen van terugtrekking omvatten convulsies, tremor, abdominale en spier krampen, braken en zweten.


gerelateerde artikelen