Hoe beïnvloedt depressie werk

March 1

Hoe beïnvloedt depressie werking

Depressie is een episodische stemming staat dat als emotioneel leed manifesteert. Gevoelens van verdriet, leegte en uitzichtloosheid zijn de meest voorkomende tekenen. Depressie, heeft echter ook gevolgen voor onze lichamelijke gezondheid en het cognitieve functioneren. Fysiek zijn we getroffen door een vermindering van energie. Op een cognitieve niveau is er een afname van de aandacht, besluitvorming vaardigheden, geheugen ophalen en snelheid van het denken. Terwijl depressief, functioneren we niet op ons best op alle deze gebieden. Terwijl de emoties die zijn gekoppeld aan depressie vaak de meest schrijnende zijn, hebben bijzondere waardeverminderingen in cognitie en lichamelijke gezondheid vaak het meeste effect op het werk.

Decreased Productivity

Verminderde productiviteit is meestal dat de eerste depressie effect heeft op werk. Het is verraderlijk, meestal beginnen met kleine problemen zoals het vergeten van de details van een project. Zoals gevoelens van depressie en bijbehorende bijzondere waardevermindering te verhogen, dus doen problemen met concentratie, verminderde belangstelling en aandacht span. Niet-gecontroleerde verliet kunnen de problemen oplopen tot het punt dat men vindt het moeilijk om iets voltooid te krijgen. Problemen met slapen en verminderde eetlust kunnen ook verminderen energie, die een negatief effect op de productiviteit heeft. Verminderde productiviteit stijgt dan de gedeprimeerde persoon gevoel van wanhoop, die tot verdere problemen leidt met productief. Het proces kan ontwikkelen tot een cyclus die onmogelijk voelt te krijgen uit.

Verminderde betrouwbaarheid

Gevoelens van hopeloosheid en hulpeloosheid begeleiden vaak depressie. Deze gevoelens kunnen verlagen eerder bestaande enthousiasme en motivatie op het werk. Verminderde motivatie kan leiden tot te laat voor afspraken en niet te voldoen aan belangrijke termijnen. Uitstel vaak komt met verminderde motivatie, en een patroon van het uitstellen van dingen die men doet niet het gevoel dat doen. Afname van de betrouwbaarheid vaak klein beginnen, met aankomst een paar minuten laat werken, maar escaleren tot een patroon van frequente ziektedagen, die laat aankomen of vroeg verlaten.

Verhoogde ongevallen

Depressieve individuen zijn ook een veiligheidsrisico. Vertraagde reactiesnelheid, verminderde oog-hand coördinatie en preoccupatie met de verontrustende emotionele toestand kunnen leiden tot een gebrek aan aandacht. Wanneer veiligheid hangt wordt alert en gericht, depressie kunt maken een zeer gevaarlijke situatie. Substance abuse problemen zijn ook gemeenschappelijk met depressie. Alcohol of andere drugs kunnen worden gebruikt in een poging om de gevoelens van depressie verlichten. Regelmatige, frequente gebruik, in- of uitschakelen van de baan, kan leiden tot nog meer bijzondere waardevermindering en bemoeilijken een al gevaarlijke situatie.

Verhoogde interpersoonlijke problemen

Prikkelbaarheid is een gemeenschappelijk teken van depressie. Medewerkers zijn vaak beïnvloed door deze eigenschap. Zoals depressie en prikkelbaarheid te verhogen, worden anderen intolerant van de constante klagen, beschuldigen en gebrek aan medewerking. Depressieve mensen ervaren vaak een drang om te isoleren of zich terugtrekken uit sociale interacties met anderen, die spanning door misverstanden verder kunnen toenemen. Ook vinden andere werknemers vaak zelf werken om te compenseren voor de gedeprimeerde persoon verminderde productiviteit. Wanneer deze factoren worden gecombineerd, kunt de werkomgeving beginnen met het moreel problemen, wat leidt tot meer conflicten en een algemene afname van de productiviteit.


gerelateerde artikelen