Abnormale ademhaling

February 7

Abnormale ademhaling

Ademhaling is een fundamentele proces nodig leven te ondersteunen. Toch is het slechts een deel van de complexe zuurstof, kooldioxide swapping cyclus genoemd ademhaling. Dit proces begint bij inademing, waardoor zuurstof stromen diep in de longen te passeren in de bloedbaan. Koolstofdioxide, een afvalproduct gemaakt in de cellen, geeft van het bloedplasma in de longen, vervolgens uit in de atmosfeer tijdens de uitademing. Vele factoren kunnen compenseren dit delicate evenwicht van ademhaling en uitademen.

Betekenis

Er zijn twee factoren die een rol bij de ademhaling, compliance en weerstand spelen. Naleving is in wezen de elasticiteit of het vermogen van de longen te rekken en uit te breiden tijdens inademing, daarna kunt u ontspannen tijdens de uitademing. Weerstand is hoe gemakkelijk lucht stroomt in en uit de longen. De meer weerstand er is, hoe meer werk het is om een inademen en uitademen. Dus met normale naleving en weerstand, een normale ademhalingstarief en ritme doet zich spontaan zonder veel gedachte helemaal. Een gezonde, volwassen duurt 12 tot en met 14 ademhalingen per minuut terwijl in rust.

Functie

Als compliance en weerstand tegen veranderingen als gevolg van ziekte of letsel, doet u het patroon van de ademhaling. Wanneer een persoon lijdt aan astma bijvoorbeeld, opbouwen ontsteking en slijm in de luchtwegen, mengend in de doorstroming van lucht in en uit de longen. Het wordt steeds moeilijker om te ademen in als de luchtweg narrows van zwelling, zodat uiteindelijk dat de respiratoire tarief verhoogt om deel te nemen in meer lucht als de hersenen stuurt signalen dat meer zuurstof is nodig voor de cellen. Zoals meer energie wordt gebruikt om te voldoen aan de veranderende vraag van zuurstof, plaatsvindt de cyclus van een abnormale ademhaling.

Oorzaken

Piepende ademhaling is een klassiek symptoom van abnormale ademhaling en is het resultaat van de luchtweg ontsteking van astma, alsmede verschillende andere chronische obstructieve longziekten. Andere vaak voorkomende oorzaken omvatten bronchogenic carcinoom of long kanker die ernstig luchtstroom beperken kunt in en uit de longen veroorzaakt een verhoogde respiratoire tarief. Respiratoire arrestatie en respiratoir falen kunnen leiden tot een onregelmatige ademhaling tarief, alsook een abnormale ritme als gevolg van een verminderde respiratoire rijden naar het metaboliseren van zuurstof en koolstofdioxide vrij.

Typen

Soorten abnormale ademhaling zijn Kussmaul ademhaling die wordt geassocieerd met nierfalen en een metabole acidose zoals diabetische ketoacidose. Het tempo en het ritme is snel en ondiepe, draaien naar diepe, langzame en moeizame ademhaling, zoals de medische aandoening verergert. Biot's ademhaling bevat clusters van snelle, ondiepe ademhalingen gevolgd door perioden van helemaal geen ademhaling. Cheyne-Stokes is een abnormale ademhaling patroon gekenmerkt door steeds diep snelle adem gevolgd door perioden van Apneu en Tachypnoe.

Preventie

Een breed scala van longziekten en aandoeningen kan ademhalingsproblemen veroorzaken. Volgens de American Lung Association, kan de incidentie van veel van deze ziekten worden verminderd of geƫlimineerd door het vermijden van blootstelling aan milieuverontreinigende stoffen, industrieel afval, het roken van sigaretten en beroepsmatige blootstelling aan bekende carcinogenen. In sommige gevallen echter zijn abnormale ademhaling veroorzaakt ziekten erfelijk. Vooraf aan het overnemen van deze aandoeningen die een astma, chronische bronchitis en emfyseem wordt verwijderd, moet een persoon die alles weet van de meer waakzaam in het vermijden van oorzaken van longziekten.


gerelateerde artikelen