Toekomstige complicaties voor het hebben van Bell's Palsy

April 29

Toekomstige complicaties voor het hebben van Bell's Palsy

Bell's palsy treedt op wanneer de zenuwen in het gezicht worden beschadigd, wat resulteert in gezicht verlamming aan een zijde van het gezicht. Mensen met Bell's palsy hebben een enigszins droopy expressie, een eenzijdige glimlach en gaten die sluiten weerstaat. Hoewel de precieze oorzaak varieert, is het herpes simplexvirus meestal gekoppeld aan de voorwaarde. Bell's palsy treft hoofdzakelijk mensen jonger dan 15 jaar of ouder dan 60, volgens MayoClinic.com. Complicaties zijn zeldzaam, maar sommige mensen ervaren toekomstige complicaties lang nadat ze zijn genezen.

Blindheid

Een ernstige toekomstige complicatie Bell's palsy gekoppeld is blindheid, volgens MayoClinic.com. Mensen met Bell's palsy gedeeltelijke of volledige blindheid kunnen optreden wanneer de verlamde oog droog ernstig uit blijven open voor langere tijd. De American Academy of Otolaryngology stelt dat blindheid ook optreden kan wanneer puin krassen, schade of tast het hoornvlies of de duidelijke beschermende overkapping die rondom het oog. Behandeling bestaat in het algemeen van oogdruppels, zalven van het oog en oog patches. In sommige gevallen is een operatie nodig om te herstellen van gezichtsvermogen.

Facial spasmen

Mensen met Bell's palsy wellicht gezicht spasmen of zwakte als een toekomstige complicatie. De gezichts spasmen bevatten een occasionele kramp van het gezicht of lip of meer ernstige gezichts zwakte of verlamming. De meeste mensen zullen blijven ervaring milde schokbewegingen die niet met dagelijkse routines interfereren, maar een klein percentage kan aanzienlijk gezicht dysfunctie dat met hun dagelijks leven interfereert ervaren. De Universiteit van Maryland Medical centra schat dat ongeveer 4 procent van de mensen met Bell-parese van zich voordoen blijft, chronische zwakte van gezicht en spasmen die met het dagelijkse functioneren interfereren. Behandeling bestaat meestal uit corticosteroïden zoals predisone of chirurgie te verminderen de druk op de gezichtsspieren en bespoediging herstel van de zenuw.

Zenuw vezels hergroei

Een toekomstige complicatie van Bell's palsy is verkeerd zenuw fiber hergroei, volgens MayoClinic.com. Zenuw vezels hergroei treedt op wanneer de zenuwvezels beginnen te regrow in de verkeerde richting veroorzaakt een onvrijwillige samentrekking van de gelaatsspieren verantwoordelijk voor beweging, glimlachend en knipperen. Wanneer beschadigde zenuwvezels regrow kunnen zij afbreuk doen aan de spieren in het oog waardoor het onvrijwillig sluiten wanneer een persoon glimlach. Behandeling kan bestaan uit corticosteroïden zoals predisone, chirurgie en/of fysiotherapie.


gerelateerde artikelen