Is Alopecia Areata gevaarlijk?

January 1

Is Alopecia Areata gevaarlijk?

Mensen met alopecia areata hebben fragmentarisch patroon haaruitval. Deze haaruitval zal veroorzaken geen gevolgen voor de gezondheid en is niet gevaarlijk. Echter zoals bij elke medische aandoening of ziekte, komt het met zijn eigen complicaties. Behandelingsopties voor alopecia areata is ook voorzien van hun eigen individuele risico's.

Wat Is Alopecia Areata?

Alopecia areata is een aandoening die fragmentarisch haaruitval veroorzaakt. Hoewel alopecia areata een stoornis op zijn eigen is, is de term niet-specifieke; het kan worden veroorzaakt door vele aandoeningen. Alopecia areata heeft twee andere vormen: alopecia totalis, totaal verlies van haren op de hoofdhuid en alopecia universalis, total haaruitval over het hele lichaam.

Oorzaken

Er zijn vele oorzaken voor alopecia areata, sommige zijn behandelbaar en sommige zijn permanent. Volgens "Mayo Clinic familie boek van de gezondheid," kunnen andere vormen van alopecia hebben gebieden van fragmentarisch haaruitval zoals Rubtsovye alopecia, littekens alopecia; telogene effluvium, wijzigingen in de normale haar cyclus; en tractie alopecia, het haar te strak trekken. Tractie alopecia zowel Rubtsovye alopecia kunnen permanent zijn. Andere oorzaken voor alopecia areata zijn slechte voeding, ziekten zoals diabetes en lupus, hormonale veranderingen, infecties van de hoofdhuid, het haar-pulling stoornis Trichotillomanie en het gebruik van harde haarverzorgingsproducten.

Symptomen

Alopecia areata kan Toon omhoog langs kant van andere symptomen of op haar eigen, afhankelijk van de oorzaak. Tinea capitis, ringworm, bijvoorbeeld, kan worden weergegeven als ronde, schilferige, letsels die kunnen jeuken of ontstoken verschijnen.

Risico's en complicaties

Aloepcia areata afkan heeft geen gezondheidsrisico's. Afhankelijk van de oorzaak, alopecia areata kan echter leiden tot permanente haaruitval. Als gebieden van alopecia areata ontdekt worden, neem dan contact op met een gezondheid arts voor verder onderzoek. MedlinePlus stelt dat alopecia areata kunnen een teken van een auto-immune aandoening, die haar eigen risico's draagt.

Behandelingen

Er zijn een aantal behandelingen die omgekeerde alopecia areata helpen kunnen, echter sommige oorzaken vergt geen behandeling. De huidige behandelingen zijn corticosteroïden en actuele minoxidil. Corticosteroïden zijn anti-inflammatoire geneesmiddelen gebruikt om te onderdrukken van het immuunsysteem. Corticosteroïden kunnen actueel en toegepast op het gebied van haaruitval, in pilvorm of als een injectie gegeven. De injecties worden gegeven onder de hoofdhuid van de getroffen gebieden om drie tot zes weken. Minoxidil kan worden gekocht over de toonbank onder de handelsnaam Rogaine. Deze actuele oplossing moet worden toegepast op de gebieden van alopecia tweemaal per dag. Volgens de American Academy of Dermatology duurt maximaal 12 weken om nieuwe groei te zien.


gerelateerde artikelen